Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kokeza podneo ostavku na funkciju predsednika FSS - | K-013 Portal

Kokeza podneo ostavku na funkciju predsednika FSS

fudbalski savez srbije, slavisa kokeza, kokeza podneo ostavku

Dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju.

"Suočen sa optužbama i brutalnim napadima na moju ličnost, a zbog odbrane moje časti i ugleda koji se skrnave, želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost", naveo je Kokeza u saopštenju.

Kokeza je saslušan krajem februara zbog navodne povezanosti sa ekstremnim navijačima Fudbalskog kluba Partizan, uhapšenim zbog ubistava, otmice i trgovine drogom. Pojedini provladini tabloidi navodili su da je Kokeza saslušavan i o tome da li je bio umešan u pripremu atentata na predsednika Srbije, pozivajući se na izvore iz istrage, ali to nije zvanično potvrdjeno.

"Slaviša Kokeza nikad nije i neće biti sumnjivo lice ljudima sa kojima je blizu 20 godina delio iste vrednosti", naveo je Kokeza.

"Poštujući sve ono što se u tom odnosu izgradilo, niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smeli ili hteli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanele štetu i funkciji koju više neću da obavljam. Povlačim se sa mesta predsednika FSS kako bih celog sebe stavio u službu pravde i istine koji će biti moja vodilja u budućem periodu", dodao je on.

Kako je naveo, ovim činom želi da FSS-u i reprezentaciji, pred kojom je start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, obezbedi mir i stabilnost kako bi se "sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugala možda i ključne u borbi za plasman na SP u Kataru 2022. godine".

"Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim da predvodi po meni najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza želim mnogo uspeha u budućnosti", zaključio je Kokeza.

Slaviša Kokeza je na čelu Fudbalskog saveza Srbije bio od maja 2016. godine.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.