„Frustriran sam, ali ne zbog naše igre. Mislim da smo bili veoma dobri. Čelsi želi da vas rastavi na delove, ali to im nismo dozvolili, osim one sitne greške koja je odlučila utakmicu. Momci su dali sve od seeb. Hvala navijačima, atmosfera je bila sjajna i naši igrači su u tome učestvovali“, rekao je Lampard za Skaj.

Everton je na svom terenu izgubio od Čelsija sa 0:1. Jedini gol postigao je Žoržinjo iz jedanaesterca u devetom minutu nadoknade prvog poluvremena. Penal je dosuđen posle starta Abdulaja Dukurea na Benu Čilvelu.

„Mislim da je Čili bio pametan, ali da je Dukure pomalo rukom išao. Greška je bila što smo se pomalo izvukli iz pozicije kao ekipa“, naveo je nekadašnji fudbaler Čelsija.

Utakmicu je obeležila i teška povreda noge fudbalera Evertona Bena Godfrija, koji je nespretno startovao u pokušaju da stigne do lopte.

„To nam otežava posao. Ben se povredio, mislimo da se radi o malom prelomu fibule. Jeri je povredio skočni zglob, ne znamo mnogo o tome. To nisu povrede mišića, to su čudne povrede“, rekao je Lampard.