Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Liverpul do devetog trofeja u Liga kupu posle 11 serija penala - | K-013 Portal

Liverpul do devetog trofeja u Liga kupu posle 11 serija penala

liverpul, liga kup, celsi, fudbal

Fudbaleri Liverpula osvojili su večeras titulu u Liga kupu, pošto su posle penala slavili na Vembliju protiv Čelsija sa 11:10.

Liverpul je osvojio rekordni deveti trofej u Liga kupu, dok je Čelsi ostao na pet trofeja.

Liverpul i Čelsi su odigrali sjajan meč pred oko 85.000 navijača na Vembliju.

Oba tima su tokom regularnih 90 minuta imala po nekoliko odličnih prilika, po jedan gol je poništen na obe strane, pa je meč otišao u produžetke.

Uzbudljivo je bilo i u dodatnih 30 minuta, golovi Romelua Lukakua i Kaja Haverca poništeni su zbog ofsajda i na kraju se sve rešeno posle čak 11 serija penala.

Tragičar Čelsija bio je golman Kepa Arisabalaga koji je u 11 penal seriji šutirao preko gola.

Prethodno su redom pogađali Milner, Fabinjo, Van Dajk, Aleksander-Arnold, Salah, Žota, Origi, Robertson, Eliot, Konate i golman Keleher za Liverpul, odnosno Alonso, Lukaku, Haverc, Džejms, Žoržinjo, Ridiger, Kante, Verner, Tijago Silva, Čaloba za Čelsi.

Finalu na Vembliju prethodio je minut aplauza u znak solidarnosti sa Ukrajinom, kapiteni oba tima su na teren izašli s vencima u bojama ukrajinske zastave, dok su na tribinama bile zastave te zemlje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.