Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Liverpul pobedio Benfiku u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona - | K-013 Portal

Liverpul pobedio Benfiku u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona

liga sampiona, fudbal, benfika, liverpul

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras u Lisabonu domaću Benfiku sa 3:1, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona.

Golove za Liverpul postigli su Ibrahima Konate u 17. minutu, Sadio Mane u 34. i Luis Dijas u 88. Jedini gol za Benfiku postigao je Darvin Nunjes u 49. minutu.

Liverpul je na početku imao šanse preko Mohameda Salaha i Nabija Keite, a poveo je iz prve ozbiljne prilike na utakmici. U 17. minutu strelac je bio Konate, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle kornera Endrua Roberstona.

Benfika je uzvratila u 23. minutu kada je pokušao Everton, ali je šutirao pored gola. Minut kasnije na drugoj strani u šansi je bio Luis Dijas, a golman domaćih Odiseas Vlahodimos lako je odbranio.

U 34. minutu Liverpul je udvostručio prednost golom Manea. Akciju je preciznim dodavanjem u kazneni prostor počeo Trent Aleksander Arnold, Dijas je prosledio loptu do Manea koji je poslao u mrežu.

Tri minuta kasnije golman engleske ekipe Alison odbranio je udarac Evertona. Do kraja poluvremena šanse da uvećaju vodjstvo propustili su Dijas i Salah.

Benfika je postigla gol na početku drugog poluvremena, u 49. minutu. Rafa Silva prošao je po desnoj strani i centrirao pred gol, lopta je prošla kroz noge Konateu i stigla do Nunjesa, kome nije bilo teško da je ubaci u mrežu.

Portugalska ekipa je posle toga pojačala, u šansama su bili Nunjes u 55. i Everton u 63. minutu, ali nisu uspeli da savladaju golmana domaćih. Benfika je pokušavala da napravi šansu za izjednačenje, ali je Liverpul mogao da postigne treći gol u 82. minutu, kada je iz dobre prilike neprecizan bio Dijas.

U 88. minutu Dijas je postavio konačan rezultat, kada je posle dodavanja Keite obišao golmana i poslao loptu u mrežu.

Revanš utakmica je 13. aprila u Liverpulu na Enfildu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.