Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Liverpul slavio protiv Milana, Briž zaustavio PSŽ, četiri gola Halera u Lisabonu - | K-013 Portal

Liverpul slavio protiv Milana, Briž zaustavio PSŽ, četiri gola Halera u Lisabonu

liga sampiona, liverpul, milano, briz, psg, fudbal

Ekipa Liverpula, u meču sa dve dve promene vođstva, slavila je protiv Milana na Enfildu sa 3:2. Sebastijan Haler je debitovao u Ligi šampiona i, u pobedi Ajaksa nad Sportingom od 5:1, postigao je četiri gola. Briž uzeo bod Pari Sen Žermenu, u čijem sastavu su od početka bili Nejmar, Mbape i Mesi. Mančester Siti postigao šest golova protiv Lajpciga.

Izrazito interesantan meč odigrali su Liverpul i Milan, u kome je domaći tim svakako bio dominantniji (pa i mnogo dominantniji) u većem delu.

Do pogotka su „Redsi" stigli preko Aleksandra Arnolda na samom početku susreta, a onda je Salah promašio svoj tek drugi penal za Liverpul (19 je izveo, a prethodni promašaj dogodio se protiv Hadersfilda 2017. godine).

Međutim, u svom prvom meču u Ligi šampiona posle 2.745 dana (igrali protiv Atletiko Madrida u martu 2014. godine), fudbaleri Milana su u 110 sekundi postigli dva gola. Prvo je precizan bio Rebić, odmah potom i Brahim Dijaz.

No, u nastavku, tačnije na samom početku drugog dela, Mohamed Salah je postigao gol, inače svoj 14. u Ligi šampiona na Enfildu, po čemu se izjednačio na vrhu ovakve liste strelaca sa Stivenom Džerardom.

Igrao se 69. minut kada je Džordan Henderson vratio prednost engleskom sastavu.

U Belgiji, u goste šampionu Brižu, stigao je Pari Sen Žermen, po prvi put sa Mesijem, Nejmarom i Mbapeom na terenu.

Ovo je bio 150. Mesijev meč u Ligi šampiona, a više od njega odigrali su samo Kristijano Ronaldo (177) i Ćavi (151).

No, pogodak za francuskog vicešampiona na ovom meču postigao je Ander Erera, ali je Vanaken ubrzo izjednačio.

Junak dana je Sebastijan Haler, koji je u dresu Ajaksa debitovao u Ligi šampiona – i to kako...

On je prvi igrač u istoriji takmičenja koji je postigao dva gola u prvih devet minuta susreta.

A postao je i prvi fudbaler od Marka Van Bastena 1992. godine koji je postigao četiri gola na debiju u Ligi šampiona. Ajaks je slavio protiv Sportinga u Lisabonu sa 5:1.

Atletiko Madrid i Porto su odigrali duel bez golova, dok je jedna gol, postignut u samom finišu, viđen na meču između Intera i madridskog Reala. Rodrigo je bio strelac za španski tim.

To je, makar na neki način, sve nadomestio duel Mančester Sitija i Lajpciga, u kojem je bilo devet golova. Domaći tim je slavio sa 6:3.

Ake, Mahrez, Griliš, Kanselo i Gabrijel Žezus su bili strelci za Siti (Mukijele je postigao jedan autogol), dok je Nkunku postigao sve golove za Lajpcig. Ovo je prvi het-trik protiv Sitija u Ligi šampiona još od onog Mesijevog 2016. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.