Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Makedonski savez osudio nacionalističko skandiranje albanskog fudbalera na EP - | K-013 Portal

Makedonski savez osudio nacionalističko skandiranje albanskog fudbalera na EP

fudbalska federacija makedonije, nacionalisticko skandiranje, k-013, euro 2024

Fudbalska federacija Makedonije (FFM) osudila je danas nacionalističko skandiranje reprezentivca Albanije Mirlinda Dakua protiv makedonske države na Evropskom prvenstvu i zatražila da se istraži taj incident i preduzmu disciplinske mere.

„Izražavamo duboku zabrinutost i nedvosmislenu osudu povodom nacionalističkog skandiranja Mirlinda Dakua, reprezentativca Albanije, usmerenih protiv makedonske države nakon jučerašnjeg meča Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu“, navodi se u saopštenju FFM.

Savez je naveo da je takvo ponašanje neprihvatljivo i suprotno osnovnim vrednostima sportskog duha i međusobnog poštovanja koje fudbal promoviše.

Takođe, makedonski savez istakao je da su principi političke neutralnosti ugrađeni u propise međunarodnih asocijacija poput Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) i Evropske fudbalske unije (Uefa).

Albanija i Hrvatska su u sredu odigrale nerešeno 2:2 na Evropskom prvenstvu, a slaveći bod, Daku je uzeo megafon i sa terena skandirao protiv Severne Makedonije.

Fudbalska federacija Makedonije najavila je da će zbog takvog ponašanja uputiti zvanično pismo Uefi i pozvala je Dakua da se javno izvini, „priznajući štetu koju je izazvao“.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.