Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mitrović: Finale SP Srbija-Belgija je scenario iz snova - | K-013 Portal

Mitrović: Finale SP Srbija-Belgija je scenario iz snova

aleksandar mitrović, fudbalska reprezentacija

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović rekao je u intervjuu za belgijski Nieuwsblad da je za njega finale Svetskog prvenstva u fudbalu između Srbije i Belgije scenario iz snova.

Mitrović je nastupao za belgijski Anderleht od 2013. do 2015. godine, a pored dobrog učinka njegove nastupe pratili su i nestašluci na terenu, kao i veliki broj kartona, pa i isključenja.

"Da, posebno taj drugi put protiv Briža u plej-ofu je bio katastrofa, zar ne? Bio sam isključen pre kraja prvog poluvremena i retko sam se osećao tako loše. Mislio sam da će nas moje isključenje koštati titule, ali pet minuta pre kraja smo pobedili zahvaljujući autogolu Menijea. To je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Posle toga smo pobedili u svakom meču i osvojili titulu protiv Lokerena. Jednog dana bih čak voleo da ponovo zaigram za Anderleht. Belgija je postala moja druga domovina. Inače, scenario iz snova je finale Svetskog prvenstva između Srbije i Belgije u Kataru. Zamisli", rekao je Mitrović za Nieuwsblad.

Fudbalski uzor srpskog golgetera je Alan Širer, ali on odbija poređenja sa slavnim napadačem Njukasla, Blekburna i reprezentacije Engleske.

"Ne, ne. Postoji samo jedan Alan Širer. Kretao sam se drugačijim putem, morao da savladam druge prepreke. Sećate li se koliko sam kritika trpeo u Anderlehtu? To je, takođe, deo života kao napadača", izjavio je bivši napadač Partizana.

Gol za trijumf protiv Portugala u Lisabonu (2:1) kojim je Srbija izborila direktan plasman na Mundijalu u Kataru zauvek će ostati u sećanju Aleksandra Mitrovića, koji je povređen ušao na teren u drugom poluvremenu.

"Prvo sam promašio odlučujući penal protiv Škotske, koji je sprečio Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo. Užasno! Godinu dana kasnije postigao sam pobedonosni gol protiv Portugala i tako smo otišli na Svetsko prvenstvo. To je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Pogotovo što sam nekoliko dana ranije povredio tetivu i doktor mi je rekao da ne mogu da igram. Bio sam tvrdoglav i ipak sam izašao na teren", istakao je Mitrović.

Fudbaleri Srbije na Svetskom prvenstvu će igrati u G grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Mundijal u Kataru biće održan od 20. novembra do 18. decembra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.