Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Najubedljiviji trijumf do sada: Španija deklasirala Kostariku sa 7:0 - | K-013 Portal

Najubedljiviji trijumf do sada: Španija deklasirala Kostariku sa 7:0

spanija, kostarika, fudbal

Fudbaleri Španije pobedili su večeras u Dohi selekciju Kostarike sa 7:0, u meču prvog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu.

Strelci za Španiju bili su Dani Olmo u 11, Marko Asensio u 21, Feran Tores iz penala u 31. i 54, Gavi u 74, Karlos Soler u 90. i Alvaro Morata u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

 
Španija je već u petom minutu stigla do prve prilike. Pedri je dobro uposlio Olma u šesnestercu, koji je iskosa sa šest metara šutirao pored gola.
 
Tri minuta kasnije Asensio je iz prve šutirao sa 15 metara, ali je lopta otišla malo pored gola.
 
U 11. minutu Španija je golom Olma stigla do prednosti. Olmo je primio loptu u šesnaestercu, dobro se okrenuo i sa 10 metara prebacio golmana Kostarike.
 
Olmo je ovim pogotkom doveo Španiju do 100. gola na Svetskim prvenstvima.
 
Španija je duplirala prednost u 21. minutu golom Marka Asensia. Žordi Alba je sa leve strane poslao loptu u šesnaesterac, a Asensio je preciznim udarcem iz prve pogodio levi ugao gola.
 
Feran Tores je u 29. minutu golom iz penala doneo ubedljivo vodjstvo Španiji. Žordi Alba je oboren u kaznenom prostoru, Tores je preuzeo odgovornost na sebe i sigurnim udarcem po sredini gola savladao golmana Navasa.
 
Feran Tores je svojim drugim golom na meču u 54. minutu povećao prednost Španije na 4:0. On je iskoristio lošu intervenciju odbrane Kostarike i golmana Navasa i sa četiri metra prosledio loptu u mrežu.
 
Do petog gola na meču Španija je stigla u 75. minutu preko Gavija. Morata je pronašao Gavija, a ovaj je iz prve šutirao sa 15 metara i lopta se od stativu odbila u mrežu. Gavi je ovim golom postao najmladji strelac za Španiju na Svetskim prvenstvima.
 
Golom u 90. minutu Karlos Soler je postigao šesti pogodak na meču. Navas je kratko odbio loptu, na koju je natrčao Soler i sa 10 metara je zakucao u mrežu.
 
Dva minuta kasnije Alvaro Morata je postavio konačan rezultat, nakon odlične timske akcije i preciznog udarca sa ivice kaznenog prostora.
 
Ranije danas, u istoj grupi, Japan je pobedio Nemačku sa 2:1. U drugom kolu, Španija će 27. novembra igrati protiv Nemčke, dok će se istog dana sastati Kostarika i Japan.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.