Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Napoli i Klub Briž u osmini finala Lige šampiona - | K-013 Portal

Napoli i Klub Briž u osmini finala Lige šampiona

napoli, klub briz, liga sampiona, fudbal

Fudbaleri Napolija pobedili su večeras na svom terenu ekipu Ajaksa sa 4:2, u utakmici četvtog kola Grupe A Lige šampiona i tako obezbedili mesto u osmini finala ovog takmičenja.

Napoli je upisao i četvrtu pobedu i sa maksimalnih 12 bodova je prvi na tabeli, odnosno ima šest bodova više od Liverpula .

Na drugoj strani, Ajaks je treći sa tri boda, dok je Rendžers trenutno poslednji bez bodova.

Napoli je na stadionu „Dijego Maradona“ poveo već u četvrtom minutu kada je Irving Lozano glavom pogodio mrežu Ajaksa posle centaršuta Pjotra Zjelinskog, a već u 16. minutu na semaforu je pisalo 2:0.

Strelac je bio je Djakomo Raspadori, koji je primio loptu koju mu je poslao Hviča Kvarachelija, napravio korak i sjajno savladao golmana holandskog tima poslavši loptu u gornji levi ugao.

Posle četiri minuta igre u nastavku Ajaks je smanjio na 2:1 pogotkom Dejvija Klasena glavom, posle centaršuta Kalvina Basija, ali je Napoli u 62. minutu vratio dva gola prednosti.

Jedan od igrača Ajaksa igrao je rukom, sudija je posle pregledanog snimka pokazao na belu tačku, a siguran izvodjač bio je Kvarachelija.

Novu nadu Ajaksu doneo je Stiven Bergvejn iz jedanaesterca u 83. minutu, a konačan rezultat postavio Viktor Osimen u 90. minutu, posle greške Denija Blinda.

Fudbaleri Napolija će u narednom kolu dočekati Rendžers, dok će Ajaks ugostiti Liverpul.

Mesto u nokaut fazi obezbedio je i Klub Briž koji je večeras u Madridu odigrao 0:0 sa Atletikom, u prvom meču četvrtog kola Grupe B. 

Belgijski tim je prvi na tabeli sa deset bodova, odnosno ima šest više od Atletika.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.