Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Humanitarni turnir u fudbalu 1. aprila - | K-013 Portal

PANČEVO: Humanitarni turnir u fudbalu 1. aprila

fudbal, humanitarni turnir, pancevo

Dijana i Branislav Gaćeša iz Pančeva imaju dva sina od devet i šest godina sa problemima u razvoju. Samo je otac zaposlen i potreban im je novac za tretmane kod logopoda i lečenje koje planiraju u inostranstvu. Potrebno je sakupiti 28 hiljada evra, a prva humanitarna akcija organizuje se u subotu.

Mateja Gaćeša ima devet godina, ide u prvi razred i ima dečiji autizam, dok njegov tri godine mlađi brat Filip ima disfaziju razvoja i govora. Ove poremećaje u razvoju roditelji su primetili nakon druge godine života.

Dijana Gaćeša, majka, rekla je za RTS:

- Mateja je dosta samostalan, jedino što se tiče škole tu malo „kaska“, zato što ima taj problem mentalni. Mlađe dete je totalno nesamostalno. Može da se obuče, ali uz moju pomoć, jede sam, ali sve ostalo majka radi.

Oba deteta idu na tretmane kod logopeda koji koštaju 5000 dinara na nedeljnom nivou. Poslednjih meseci roditelji primećuju napredak, ali žele da pokušaju i sa lečenjem u inostranstvu. Na klinici u Kijevu obavlja se tretman matičnim ćelijama.

- Zato što smo od njih dobili potvrdu da 87 odsto postoji garancija da oba deteta budu izlečena, dodaje Dijana Gaćeša.

Lečenje matičnim ćelijama ukupno košta 28 hiljada evra i porodici Gaćeša potrebna je pomoć humanih ljudi da sakupe ta sredstva. Otvoren je SMS broj 1460 pri fondaciji „Budi human“, a 1. aprila fudbalski klub „Fortuna“ organizuje humanitarni turnir u Pančevu u hali Balonka kod bazena.

Branislav Gaćeša, otac, naveo je:

- Ja skoro po ceo dan radim, trudim se koliko mogu da pomognem svojoj deci i ženi. Mogu samo da apelujem na ljude dobre volje da se priključe organizaciji „Budi human“ i pomognu mojim mališanima da se prikupi novac i nadam se da će tretiranje matičnim ćelijama biti uspešno i da će naša deca biti izlečena.

Za lečenje u inostranstvu ne postoji određen datum, ali roditelji se nadaju da će što pre sakupiti novac i otputovati u Kijev.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.