Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan i u revanšu bolji od Sparte za plasman u osminu finala LK - | K-013 Portal

Partizan i u revanšu bolji od Sparte za plasman u osminu finala LK

partizan, sparta, fudbal, liga konferencija

Fudbaleri Partizana plasirali su se večeras u osminu finala Lige konferencija, pošto su na svom terenu savladali Spartu iz Praga sa 2:1, u revanš utakmici plej-ofa.

Beogradski tim je pre nedelju dana slavio u Pragu sa 1:0.

Domaća ekipa je do pobede u revanšu došla golovima Rikarda Gomeša u sedmom i 24. minutu, dok je jedini gol za češki tim postigao Adam Hložek u 85. minutu.

Partizan je poveo u sedmom minutu golom Gomeša, koji je iskoristio asistencuiju Saše Zdjelara i sa desetak metara savladao golmana gostiju.

Reprezentativac Zelenortskih ostrva je svoj drugi gol na meču postigao u 24. minutu. Miloš Jojić je izveo korner, a napadač crno-belih je bio najviši u skoku.

Tri minuta kasnije posle izvedenog slobodnog udarca domaća ekipa je postigla gol, koji je zatim poništen. Igor Vujačić je glavom asistirao ka Slobodanu Uroševiću, ali je prilikom dodavanja bio u ofsajd poziciji.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, a u nastavku prvu pravu šansu imala je domaća ekipa, kada je iz kontranapada šutirao Lazar Marković, a njegov udarac odbranio je golman Dominik Holec.

Gomeš je u 66. minutu dobio drugi žuti karton zbog simuliranja. Sparta je u drugom delu imala veći posed lopte, a crno-beli su kroz kontre pokušavali da dodju do trećeg gola.

Gosti su do jedinog pogotka došli u 85. minutu, posle centaršuta iz slobodnog udarca i dobre reakcije Hložeka.

Utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi na stadionu u Humskoj, pred oko 16.000 gledalaca.

Žreb za osminu finala na programu je sutra u Nionu od 13.00. Mečevi naredne faze Lige konferencija igraju se 10. i 17. marta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.