Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan prejak za Trnavu, Andrade se predstavio golom - | K-013 Portal

Partizan prejak za Trnavu, Andrade se predstavio golom

partizan, trnava, fudbal

Nakon poraza od Kluža (1:0) u prvom prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji, danas je usledilo daleko bolje izdanje fudbalera Partizana u duelu sa Trnavom.

Crno-beli su ubedljivo savladali Slovake sa 3:0 (2:0) u Kidričevu, a strelci za tim trenera Ilije Stolice bili su Kvinsi Menig, Aleksandar Lutovac i novajlija Patrik Andrade koji se golom na debiju predstavio saigračima, navijačima i upravi kluba iz Humske.

Partizan je meč počeo u sledećem sastavu: Stevanović - Filipović, Jevtović, Šehović, Urošević - Fejsa, Natho, Andrade, Lutovac Menig - Holender.

U nastavku meča priliku su dobili golman Popović, Saničanin, Terzić, Baždar, Petković, Stašević i Vlahović.

Trener crno-belih Ilija Stolica na utakmici protiv Trnave nije mogao da računa na napadače Rikarda Gomesa i Marka Milovanovića koji su lakše povređeni.

Generalnu probu pred početak nove sezone Partizan će imati 2. jula u Gracu protiv turskog Fenerbahčea, koji je i potencijalni rival crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Stolica: Raduje me želja momaka, Andrade je doneo kvalitet

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica izjavio je večeras posle pobede nad Trnavom 3:0, u prijateljskom duelu u Sloveniji, da je zadovoljan voljom i motivisanošću svoje ekipe.

"Rezultatski možemo da okarakterišemo stvari da je ova proba bila uspešna. Videli ste koliko izmena i momaka na nekim neprirodnim pozicijama. Šehovic je igrao na tri pozicije, Filipović na dve. Situacija je takva. Ono što raduje je volja i želja momaka da sve ovo ispune. Najvažnije je da su pokazali protiv ovakvog protivnika mnogo dobrih stvari. U dobrom pravcu to ide i možemo da budemo zadovoljni", izjavio je Stolica.

Trener crno-belih osvrnuo se i na debi veziste iz Zelenortskih Ostrva Patrika Andradea, koji je prvi meč u dresu Partizana obeležio golom za 3:0.

"Andrade je fizički izdržao 60 minuta. On je sa nama nedelju dana. U nekoliko poteza se videlo je da je njegov kvalitet nesporan. I kao momak je doneo nesporan kvalitet. Videli smo pozitivan rezultat i to je najvažnije. Pozitivne stvari su važne, na njima se pravi temelj za dalje, a negative su tu da ih izanaliziramo i vidimo šta dalje", rekao je Stolica.

Posle poraza od Kluža (1:0) i trijumfa nad Trnavom (3:0) u Sloveniji, Partizan će pripreme okončati duelom protiv Fenerbahčea 2. jula u Gracu.

"Uvek je želja bila svih nas da imamo što je moguće kvalitetnije protivnike. Jeste da je neuobičajeno da Fener bude protivnik, a moguć je rival u kvalifikacijama. Želeli smo dobrog protivnika i dobar ambijent, ali to je rival koji pripada Partizanu. Najvažnije je da se oporave momci, Rikardo, Sale Zđelar, Vujačić koji je imao određenih problema. Situacija koja nam je onemogućila da imamo sve igrače na okupu je uzrokovala da imamo druge koji su imali mnogo minuta. Pripremamo se za Fenerbahče, i što je još važnije za početak prvenstva", zaključio je Stolica.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.