Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Piksi o žrebu: Skoro pa komšijska grupa, može da se ide autobusom da uštedimo koji dinar - | K-013 Portal

Piksi o žrebu: Skoro pa komšijska grupa, može da se ide autobusom da uštedimo koji dinar

euro 2024 zreb, piksi

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je ishod žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024.

Rivali "Orlova" ugrupi G biće Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija. 
 
"Rekao sam i ranije, ko god da dođe od protivnika u ovu grupu mi imamo svoje ciljeve. Nema tu ni priče, ni bilo čega. Vrlo otvorena grupa. Skoro pa komšijska grupa. Može da se ide autobusom da uštedimo koji dinar da ne idemo avionom.
Ja kada kažem ne interesuju me protivnici, fokusiran sam na naš tim, ali moramo da anliziramo protivnike. Imamo vremena za to i da malo bolje znamo sa kim igramo", kaže Stojković.
 
U slučaju da Srbija ne bude među dve najbolje ekipe u grupi i ne plasira se direktno, postoji mogućnost baraža, obezbeđenog kroz odlične rezultate u Ligi nacija. 
 
Selektor tu opciju ne uzima u obzir: "Kakav baraž? Ja ne razmišljam o baražu. Naš cilj je da idemo u Nemačku 2024. godine. O trećem mestu i o baražu ne razmišljamo. Učinićemo sve da posle 24 godine Srbija bude na Evropskom
prvenstvu".
 
Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenad Bjeković izjavio je da je zadovoljan žrebom.
 
"Zadovoljni smo. Mnogo je bolje nego što je bilo u ranijim prilikama kada je bio žreb za Ligu nacija ili za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Te grupe su bile mnogo teže nego ova. Nikoga ne smemo da potcenimo. Ponašaćemo se kao da smo izvukli najtežu grupu i nadam se da ćemo se vratiti na EP posle 24 godine", rekao je Bjeković.
 
On je istakao da očekuje dobre mečeve sa Crnom Gorom i Bugarskom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.