Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Razlozi zašto muškarci obožavaju fudbal - | K-013 Portal

Razlozi zašto muškarci obožavaju fudbal

muskarci, fudbal

Ako vam i dalje nije poznato zašto muškarci toliko vole fudbal, vreme je da to konačno saznate. Iako ženama fudbal uglavnom izgleda kao jedan krajnje dosadan sport, muškarci ne trepću gledajući utakmice kako uživo, tako i na televizoru.

Za mnoge muškarce fudbal je ponekad i više od života. Postoji mnogo studija koje pričaju o raznim sociološkim, psihološkim, pa čak i biološkim razlozima zašto muškarci obožavaju, ne samo fudbal, nego i ostale sportove.

Da vam pomognemo da razumete šta je to što fudbal ima što čini da muškarci ne vide ništa osim ovog sporta, rešili smo da navedemo par razloga zašto muškarci obožavaju fudbal.

Fudbal je timski sport

Kao što već i sami znate, fudbal je timski sport, a muškarci vole da se budu deo tima, da osete da pripadaju nečemu većem. U prošlosti smo imali plemena, danas imamo fudbalske klubove i navijačke grupe.

Gledati ili igrati fudbal za muškarce znači pripadati nekoj grupi, deliti ljubav prema tom timu ili grupi sa ostalim ljudima. Ali, u isto vreme osećati rivalstvo prema drugom, protivničkom timu.

Taj timski duh je nešto što je muškarcima ugrađeno u DNK-a, a što potiče još iz praistorijskog vremena. Pošto smo izašli iz tog vremena, a DNK-a nam se nije puno menjao, sportovi kao fudbal su dobro došli da popune tu prazninu.

Fudbal podstiče timski duh

Takmičarski duh kod muškaraca je mnogo više razvijen nego kod žena. To je jedan od razloga zašto muškarci obožavaju fudbal – zato što on podstiče takmičarski duh. Može se reći da ni u jednom drugom sportu ne možemo videti takvo nadmetanje kao u fudbalu.

Dva tima koja se direktno suočavaju na terenu i bore za jednu loptu i ko će tu loptu više puta ubaciti u gol. Kako gledaoci, tako i igrači fudbala – svi su fokusirani na tu jednu loptu i ko će je osvojiti. Naravno ova vrsta nadmetanja nije nasilna, što je još jedan razlog zašto ga muškarci vole.

Fudbal je takođe sport broj jedan i po broju ljudi koji se kladi na njega. Kladionice kao što je MerkurXtip, nude različite vrste klađenja, pa muškarci mogu odabrati vrstu koja njima najviše odgovara.

Fudbal predstavlja neku vrstu terapije

Za muškarce fudbal predstavlja neku vrstu terapije. Kao što žene koriste šoping kao vrstu terapije, na isti način muškarci koriste fudbal.

Za njih ne postoji ništa bolje, ni opuštajuće nego doći kući posle dugog i stresnog dana na poslu, sesti ispred TV-a i gledati fudbal. Gledanje fudbala za neke muškarce je najbolji način da se isključe i opuste.

Odrasli su gledajući fudbal

Gledanje i igranje fudbala može biti i tradicija. Ljubav prema fudbalu se nasleđuje. Ako su vaši roditelji, posebno očevi, gledali fudbal tokom vašeg detinjstva, velika je verovatnoća da će te i vi tu tradiciju nastaviti kasnije u životu.

Fudbal na neki način služi kao veza između oca i sina, kao neraskidiva sprega i razlog za zbližavanje. Činjenica je da muškarci imaju poteškoća pri iskazivanju osećanja, s toga, fudbal dobro dođe kao razlog za zbližavanje i stvaranje dublje veze među muškarcima u porodici, pa čak i van nje.

Pravila fudbala su veoma jednostavna i laka za razumeti

Još jedan od razloga zašto muškarci žive za fudbal ima veze sa pravilima ovog sporta. Mnogi će vam reći da je fudbal veoma jednostavan a njegova pravila laka za razumeti.

Da bi igrali fudbal ne treba vam puno opreme. Sve što vam je potrebno je lopta, nešto što će da predstavlja dva gola – cigle na primer, i to je to. Igrati fudbal možeš bilo gde i bilo kada – na ulici, poljani, zemlji, stvarno bilo gde.

Zbog neizvesnosti i iznenađenja koje fudbal izaziva u gledaocima

Mnogi muškarci kažu da vole fudbal zbog neizvesnosti koju ovaj sport stvara. Nikad se ne zna koji tim će pobediti, nekad čak i do poslednjeg trenutka.

Taj osećaj neizvesnosti i efekat iznenađenja koji fudbal ima je veoma adiktivan i to je nešto što privlači većinu muškaraca. Konstantna akcija na terenu, drama i napetost, strast su sve veliki razlozi zašto muškarci obožavaju ovaj sport.

Nadamo se da će vam ovih 6 razloga pomoći da bolje razumete muškarce i njihovu ljubav prema fudbalu. Fudbal je sport koji će muškarcima uvek biti važan, tako da jedina opcija vam je da se pomirite s tom činjenicom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.