Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Remi Partizana i AEK-a za kraj nastupa crno-belih u LE - | K-013 Portal

Remi Partizana i AEK-a za kraj nastupa crno-belih u LE

fk partizan, liga evrope

Fudbaleri Partizana i AEK-a iz Larnake odigrali su večeras na stadionu u Humskoj nerešeno 2:2, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa, pa će beogradski tim takmičenje nastaviti u Ligi konferencija.

Partizan će u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija igrati protiv malteškog Hamruna, dok će AEK u plej-ofu za Ligu Evropa igrati protiv ukrajinskog Dnjepra.

Golove za Partizan postigao je Rikardo Gomeš u 24. i 54. minutu, dok su strelci za kiparski tim bili Adam Djurčo u 51. i Imad Faraž u 57. minutu

Partizan je otvorio meč ofanzivnom igrom, ali je ubrzo kiparski tim umirio igru.

Crno-beli do vodjstva dolaze u 24. minutu, nakon što je na centru loptu ka Gomešu uputio Fuseni Dijabate. Reprezentativac Zelenortskih ostrva je došao do ivice kaznenog prostora i preciznim udarcem savladao golmana Kenana Pirića.

Gosti su prvu ozbiljnu priliku imali u 40. minutu, kada je udarac Omri Altmana sa dvadesetak metara otišao preko gola.

Završni deo prvog poluvremena pripao je kiparskoj ekipi, ali se na pauzu otišlo sa prednošću Partizana.

Timu iz Larnake bilo je potrebno šest minuta u nastavku da izjednače rezultat. Djurčo je u kaznenom prostoru uputio udarac, a lopta je prošla pored nekoliko igrača Partizana i završila u mreži Aleksandra Popovića.

Tri minuta kasnije Partizan dolazi do nove prednosti. Centaršut je uputio Dijabate, a najviši u skoku bio je Gomeš.

Vodjstvo crno-belih nije trajalo predugo, pošto se u strelce u 57. minutu upisuje Imad Faraž. Francuski fudbaler je posle sjajnog prodora iz šesnaesterca preciznim udarcem izjednačio rezultat.

Domaća ekipa je pokušavala da pred više od 10.000 navijača dodje do produžetka, a najbolju priliku imali su preko Kvinsija Meniga, koji je u 76. minutu pogodio stativu.

Napadao je Partizan do kraja duela, ali promene rezultata nije bilo.

Navijači su tokom meča nezadovoljni rezultatima u novoj sezoni skandirali „uprava napolje“ i „Stolica (Ilija) odlazi“.

Mečevi plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija na programu su 18. i 25. avgusta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.