Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sautempton potvrdio da je Dragan Šolak većinski vlasnik kluba - | K-013 Portal

Sautempton potvrdio da je Dragan Šolak većinski vlasnik kluba

dragan solak, sautempton

Fudbalski klub Sautempton potvrdio je danas da je kompanija „Sport Republic“, čiji je glavni investitor Dragan Šolak, preuzela većinski udeo u tom klubu.

Investiciona kompanija „Sport Republic“, koja se bavi sportom i zabavnom industrijom, kupila je 80 odsto udela u klubu koji je prethodno bio u vlasništvu kineskog biznismena Gaa Jišenga.

„Sport Republic“, sa sedištem u Londonu, osnovali su investitor iz Londona Henrik Kraft i Rasmus Ankersen, bivši kodirektor u Brentfordu.

Sautempton nije otkrio nikakve finansijske detalje, a Skaj sport je ranije danas preneo da investicija iznosi 100 miliona funti. 

Katarina Liber je zadržala manjinski udeo od 20 odsto.

„Sautempton ima sve kvalitete koje smo tražili u velikoj sportskoj organizaciji. Ima odličan menadžerski tim, izvrsno razvijaju talente, ekipu koja igra atraktivan fudbal i posvećenu bazu navijača“, rekao je Šolak, osnivač Junajted grupe.

„Oduševljeni smo zbog bili u mogućnosti da završimo ovaj posao, kao prvi korak ka sprovođenju naše investicione strategije. Sautempton će biti temelj organizacije koju planiramo da izgradimo“, dodao je on.

Sautempton je trenutno 14. na tabeli Premijer lige sa 21 bodom, deset više od zone ispadanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.