Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spisak Brazila za Mundijal: Žezus ide u Katar, bez Firmina i Kutinja - | K-013 Portal

Spisak Brazila za Mundijal: Žezus ide u Katar, bez Firmina i Kutinja

kutinjo, mundijal, brazil

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite saopštio je konačan spisak od 26 imena za Mundijal u Kataru.

Ekipu koja je prvi rival Srbije na Mundijal, a prema mnogim procenama i najveći favorit za titulu, predvodi Nejmar, na spisku je Gabrijel Žezus, kao i veteran Dani Alveš, a izostaju Roberto Firmino i Felipe Kutinjo.

Od 26 igrača samo 10 je već igralo na Mundijalu, a 16 će prvi put zaigrati na Svetskom prvenstvu.

Spisak Brazila:

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti), Veverton (Palmeiras).

Odbrana: Tijago Silva (Čelsi), Markinjos (PSŽ), Eder Militao (Real Madrid), Aleks Sandro (Juventus), Danilo (Juventus), Aleks Teljes (Sevilja), Bremer (Juventus), Dani Alveš (Pumas).

Vezni red: Lukas Paketa (Vest Hem), Kazemiro (Mančester Junajted), Fred (Mančester Junajted), Bruno Gimaraeš (Njukasl), Fabinjo (Liverpul), Everton Ribeiro (Flamengo).

Napad: Nejmar (PSŽ, Vinisijus Žunior (Real Madrid), Rodrigo (Real Madrid), Rafinja (Barselona), Antoni (Mančester Junajted), Rišarlison (Totenhem), Gabrijel Žezus (Arsenal), Pedro (Flamengo), Gabrijel Martineli (Arsenal).

Brazil će se naredne nedelje okupiti u Torinu, gde će trenirati pet dana u Juventusovom trening centru,a potom sledi put u Katar.

Osim Srbije rivali Brazilcima u grupi na Mundijalu su Švajcarska i Kamerun.

Udarac za Brazil - zvezda "karioka" propušta Mundijal

Brazilski reprezentativac Filipe Kutinjo se povredio na treningu Aston Vile, kluba iz Birmingema, a prema najnoviji informacijama, brazilskog fudbalera očekuje pauza između sedam i 10 nedelja, zbog čega neće igrati na Mundijalu.

Kutinjo je ove sezone odigrao 13 utakmica za Aston Vilu. On je početkom godine stigao u Aston Vilu na pozajmicu iz Barselone, a engleski klub je u junu otkupio brazilskog fudbalera za 20 miliona evra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.