Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Svima u FK Partizan smanjene plate za 50 odsto - | K-013 Portal

Svima u FK Partizan smanjene plate za 50 odsto

Fudbalski klub Partizan zvanično je saopštio da je doneo odluku da će u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba plate biti umanjene za 50 odsto.

"FK Partizan koristi ovu priliku da ukaže na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da, u vremenu pandemije virusa SARS 2 KOV 19, te uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize. Kako je realno očekivati da ce se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja", stoji u saopštenju kluba iz Humske.

Dodaje se da je na osnovu preporuke FIFA (COVID-19 Football Regulatory Issues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu Republike Srbije a u vezi sa cl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio:

"Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa stručnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 procenata", stoji u saopštenju crno-belih.

(tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.