Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Više od 17 miliona zahteva za ulaznice za Svetsko prvenstvo u fudbalu - | K-013 Portal

Više od 17 miliona zahteva za ulaznice za Svetsko prvenstvo u fudbalu

svetsko prvenstvo u kataru, fifa, katar, fudbal

Za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru tokom prvog ciklusa prodaje karata zatraženo je 17 miliona ulaznica, saopštila je danas Fifa.

U prodaju će biti pušteno nešto više od dva miliona ulaznica za prvo Svetsko prvenstvo koje će se održati u nekoj arapskoj zemlji.

"Stanovnici Katara čine najveći deo ovog ukupnog broja, dostignutog za samo 20 dana. Veliki broj zahteva stigao je iz drugih ključnih uporišta svetskog fudbala, uključujući Englesku, Saudijsku Arabiju, Argentinu, Brazil, Ujedinjene Arapsske Emirate, Sjedinjene Američke Države, Francusku, Indiju i Meksiko", navodi se u saopštenju Fifa.

Finale, koje je zakazano za 18. decembar je meč koji je izazvao najviše interesovanja sa 1.800.000 zahteva.

Prva faza prodaje karata koja je počela 19. januara završena je danas. Ko je uspeo da stigne do ulaznice znaće se od 8. marta.

Fifa se nada da će prikupiti više od 500 miliona dolara od ulaznica, prava na emitovanje i drugih komercijalnih prihoda od Svetskog prvenstva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.