Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlahović kandidat za Zlatnu loptu, nema Mesija - | K-013 Portal

Vlahović kandidat za Zlatnu loptu, nema Mesija

zlatna lopta, vlahovic

Srpski fudbaler Dušan Vlahović nalazi se u užem izboru od 30 kandidata za Zlatnu loptu Frans fudbala, objavio je danas ugledni francuski magazin.

Kuriozitet je da na listi nema rekordera i sedmostrukog dobitnika nagrade Argentinca Lionela Mesija, i to prvi put od 2005. godine, a među nominovanim fudbalerima nije ni njegov saigrač iz PSŽ Brazilac Nejmar.

Vlahović je jedini predstavnik Srbije, a pobednik će biti obelodanjen 17. oktobra na ceremoniji u Parizu.

Favorit je francuski reprezentativac i napadač Reala Karim Benzema, a konkurenciju će imati i u klupskim kolegama Tibou Kurtoi, Vinisijusu Žunioru, Luki Modriću, Kazemiru i Antoniju Ridigeru koji je letos stigao iz Čelsija.

Šest kandidata za Zlatnu loptu ima i Mančester siti, a to su: Kevin de Brujne, Bernardo Silva, Fil Foden, Rijad Marez, Žoao Kanselo i pojačanje iz Dortmunda Erling Holand.

Ostali kandidati za prestižno priznanje Frans fudbala su: Mohamed Salah (Liverpul), Rafael Leao (Milan), Kristofer Nkunku (Lajpcig), Jozua Kimih (Bajern), Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Luis Dijaz (Porto/Liverpul), Robert Levandovski (Bajern/Barselona), Son Hjongmin (Totenhem), Fabinjo (Liverpul), Majk Menjan (Milan), Hari Kejn (Totenhem), Darvin Nunjez (Benfika/Liverpul), Sadio Mane (Liverpul/Bajern), Sebastijan Aler (Ajaks/Dortmund), Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Virdžil van Dajk (Liverpul) i Kilijan Mbape (PSŽ).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.