Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 9 zlatnih i 1 srebrna medalja za kdt „Dinamo“ na Gala kupu u Vladičinom Hanu - | K-013 Portal

9 zlatnih i 1 srebrna medalja za kdt „Dinamo“ na Gala kupu u Vladičinom Hanu

kdt dinamo, powerlifting

Proteklog vikenda u Vladičinom Hanu održano je poslednje ovogodišnje takmičenje u powerliftingu pod nazivom Gala kup.

Ovo takmičenje organizovao je klub domaćin Morava 2001 uz pokroviteljstvo sportskog saveza Vladičinog hana i powerlifting saveza Srbije.

Ekipa kluba dizača tegova Dinamo nastupila je sa deset takmičara. Nakon završetka takmičenja pehar za najtrofejniji klub pripao je upravo Dinamu, čiji su takmičari osvojili devet zlatnih i jednu srebrnu medalju.

Svoj nastup za Dinamo zabeležili su: Sofija Ječmenica, Tijana Milanović, Vladana Babić, Jovana Nikolić, Dunja Janković, Jovana Radovanov, Ana Jakovljević, Marko Lazić, Aleksa Đorđievski i Ostoja Jovanović.

U konkurenciji kadetkinja zlatnu medalje osvojili je Vladana Babić (kateg. -69 kg) dok je kod kadeta zlato pripalo Ostoji Jovanoviću (kateg. -74 kg), Marku Laziću (kateg. -93 kg). Srebrnu medalju u konkurenciji kadeta do 83 kg osvojio je Aleksa Đorđievski.

U konkurenciji juniorki prvo mesto osvojile su Sofija Ječmenica (kateg. -47 kg), Dunja Janković (kateg. -57 kg), Jovana Nikolić (kateg -63 kg) i Tijana Milanović (kateg. -69 kg).

Kod seniorki, zlatne medalje osvojile su Ana Jakovljević (kateg. -63 kg) i Jovana Radovanov (kateg. 84+ kg). Jovana je proglašena za relativno i apsolutno najjaču takmičarku na Gala kupu.

Ekipu takmičara predvodili su Marko Radovanov, Novak Lukić i Nikola Đorđević dok su Filip Vlajić i Kristina Cvjetićanin imali ulogu sudije na takmičenju.

"Prezadovoljan sam nastupom takmičara Dinama. Ova godina je bila izuzetno uspešna za nas. Klubu je pristupilo blizu 20 novih kvalitetnih takmičara. Učestvovali smo na svim takmičenjima koje je savez organizovao. Dinamo važi za jedan od najorganizovanjih i najuspešnijih klubova. Sledeće godine cilj usmeravamo na osvajanje titule najtrofejnijeg kluba na ekipnom prvenstvu Srbije. Očekujemo da nam se pridruži još dosta novih takmičara", kaže za K-013 portal Filip Vlajić.

Gala kup je poslednje ovododišnje takmičenje koje se organizovalo u Srbiji. Početkom decembra u Švedskoj održava se prvenstvo Evrope na kojem će u sastavu reprezentacije Srbije učestvovati i takmičarka Dinama Jovana Radovanov.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.