Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BSS: Besplatni kampovi za trenere i boksere - | K-013 Portal

BSS: Besplatni kampovi za trenere i boksere

Boks, BSS, besplati kamp

Bokserski savez Srbije (BSS) organizovao je besplatne kampove za takmičare i trenere na Paliću, Zlatiboru i Vlasinskom jezeru. Kako je saopšteno, u organizaciji BSS realizovan je značajan projekat za srpski boks u ovom trenutku.

Nakon višemesečne pauze izazvane epidemijom virusa korona koja je paralisala celu planetu, usledio je pad intenziteta oboljenja što je otvorilo mogucnost povratka na teren sportista, samim tim i boksera.

Iako se većina boksera trudila da održava formu trenirajuci kući ili na otvorenom, prava forma i vrhunska spremnost za izlazak u ring jedino se mogu postići ozbiljnim trenažnim procesom, koji je upravo organizovao i omogućio BSS kroz četiri besplatna kampa Omladinske škole boksa.

Kampovi su okupili preko 350 učesnika (bokseri i treneri) sa ciljem da se srpska boks armada vrati u željenu formu, ali i edukuju poklonici i akteri boksa u našoj zemlji i to besplatno.

Bokserski savez Beograda predvođen koordinatorom Draganom Dimićem i Vojvođanski na čelu sa koordinatorom Milanom Piperskim, besplatni kamp BSS za takmičare i trenere održali su na Paliću.

Bokserski savez Šumadije i Pomoravlja (koordinator Miodrag Milić) spremao se na Zlatiboru, dok je četvrti kamp održan na Vlasinskom jezeru i u njemu je učestvovao Bokserski savez Jugoistočne Srbije (koordinator Ninko Milenković).

Ucesnici ovih kampova proveli su izuzetno kvalitetne dane u najzdravijem okruženju- u prirodi i u profesionalno vodenoj sportskoj aktivnosti.

Imali su priliku ne samo da bruse formu za povratak u magični četvorougao, nego i da nauče, odnosno usavrše osnove boksa, gard, kretanje, brzinu, snagu, izdržljivost, izvođenje udaraca i osnovne kombinacije bokserske tehnike, kao i vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti značajnih za boks.

Pored pravilnog sportskog i telesnog razvoja, razvoj ličnosti i stvaranje timskog duha jedna je od prednosti ovih kampova, u okviru kojih sportisti kreiraju i neverovatnu energiju.

"Plemenita veština u Srbiji je na pravom putu, šampionskom putu koji ce narednih godina iznedriti asove o kojima će se decenijama pričati. Od samog početka naš plan je bio da nam sale za trening budi pune dece i mladih od kojih ćemo stvarati dobre ljude i bokserske šampione", rekao je nenad Borovčanin, predsednik BSS.

Kako kaže, kampovi Olimpijske škole imaju za cilj usavršavanje veštine boksera, kao i edukaciju trenera koji će stvarati šampione sa prepoznatljivim srpskim stilom boksovanja.

"Svi učesnici kampa su zadovoljni zato ćemo ovakvu praksu rada nastaviti ubuduce. Takode, naredni plan nam je da i bokserske klubove uključimo u organizaciju kampova – radionica na određene teme u lokalu. Rad, rad i samo rad dovodi do željenog rezultata i cilja, do stvaranja šampiona, to je put kojim koračamo i sa kojeg nećemo skrenuti”, zaključio je Borovčanin.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.