Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gajger osvojio olimpijsko zlato u nordijskoj kombinaciji - | K-013 Portal

Gajger osvojio olimpijsko zlato u nordijskoj kombinaciji

vincenc gajger, nordijska kombinacija, zoi peking

Nemački takmičar Vincenc Gajger osvojio je danas zlatnu medalju u nordijskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Gajger je pobedio u kros kantri trci na 10 kilometara rezultatom 25:07,7 minuta. On je prethodno u prvom delu takmičenja u ski skokovima zauzeo 11. mesto i morao je da nadoknadi zaostatak od minut i 26 sekundi.

Srebrnu medalju osvojio je Norvežanin Jorgen Grobak sa 0,8 sekundi zaostatka. U ski skokovima bio je deveti sa 114,1 bodom.

Austrijanac Lukas Grajderer osvojio je bronzu sa 6,6 sekunde zaostatka. Posle ski skokova bio je drugi sa 123,4 boda.

Prvoplasirani posle ski skokova Rjota Jamamoto iz Japana (133 boda) takmičenje je završio na 14. mestu sa 1:46,6 minuta zaostatka za pobednikom.

On je posle ski skokova imao 38 sekundi prednosti nad prvim pratiocem Grajdererom.

Jedan od favorita Norvežanin Jarl Magnus Riber nije nastupio zbog korona virusa, kao ni trostruki olimpijski šampion Nemac Erik Frencel.

U nordijskoj kombinaciji takmičar koji zabeleži najduži skok i dobije najviše ocene sudija počinje trku kao prvoplasirani, a iza njega idu takmičari redosledom koji je ostvaren u ski skokovima. 

Nordijska kombinacija je olimpijski sport od prvih Zimskih igara 1924. godine u Šamoniju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.