Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ignjatović diskvalifikovana, Gizin odbranila zlato u alpskoj kombinaciji - | K-013 Portal

Ignjatović diskvalifikovana, Gizin odbranila zlato u alpskoj kombinaciji

nevena ignjatovic, skijanje, zoi peking

Srpska skijašica Nevena Ignjatović nije uspela danas da ostvari plasman u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, pošto je diskvalifikovana.

Ona je nakon spusta bila na 22. mestu, da bi u slalomskoj trci napravila grešku u gornjem delu, posle koje se nepravilno vratila na stazu.

Ovo je ujedno bio poslednji nastup srpskih predstavnika na Igrama u Pekingu.

Zlatnu medalju je osvojila Švajcarkinja Mišel Gizin, sa ukupnim vremenom 2:25,67 minuta.

Gizin je tako odbranila olimpijsko zlato iz Pjongčanga, dok je u Pekingu osvojila i bronzu u superveleslalomu.

Njena sunarodnjakinja Vendi Holdener je osvojila srebrnu medalju, uz zaostatak od 1,05 sekundi.

Njoj je to ukupno peta olimpijska medalja, a više su osvojile samo hrvatska skijašica Janica Kostelić i Švedjanka Anja Person (6).

Italijanka Federika Brinjone je posle srebra u veleslalomu, došla i do bronze u alpskoj kombinaciji, uz zaostatak od 1,85 sekundi.

Favoritkinja za zlato i vodeća u Svetskom kupu Amerikanka Mikaela Šifrin nije uspela da ostvari plasman, posle odustajanja u slalomskoj trci.

Ona na Igrama u Pekingu nije uspela da završi ni slalom ni veleslalom, a najbolji plasman ostvarila je u superveleslalomu, gde je bila deveta.

Za alpsku kombinaciju ukupno je bilo prijavljeno 26 skijašica.

Ignjatović: Dala sam sve od sebe, više od ovoga nisam mogla

Srpska skijašica Nevena Ignjatović rekla je danas da se loše oseća nakon što nije ostvarila plasman u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, ali i da je pružila sve od sebe.

„Užasno se osećam. Teško mi je palo ovo što se dogodilo. Dala sam sve od sebe. Sa svim što je bilo i što se dešavalo, danas mi je bilo veoma teško i fizički sam se veoma umorila. Ja više od ovoga nisam mogla. I najboljima su se dešavale greške, kao što ste videli“, rekla je Ignjatović, preneo je Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Ignjatović je spust odvezla u vremenu 1:37,02 minuta i zauzela je 22. mesto, da bi u slalomu napravila grešku u gornjem delu staze.

Pokušala je da se vrati u trku, ali nije uspela da pravilno prodje kapiju koju je prethodno promašila, pa je u krajnjem plasmanu diskvalifikovana.

Ona je dodala da je htela da se bori, da se vratila, ali da to očigledno nije uradila pravilno.

„Na kraju, s obzirom šta sam sve postigla do sada u svojoj karijeri, ja znam ko sam i šta su moje mogućnosti. Dala sam sve od sebe i žao mi je što nisam zablistala danas, ali tako je to u sportu. Hvala svima na podršci, to mi je mnogo značilo“, zaključila je Ignjatović.

Olimpijsko zlato u ovoj disciplini je odbranila Švajcarkinja Mišel Gizin, srebro je pripalo njenoj sunarodnjakinji Vendi Holdener, dok je do bronze došla Italijanka Federika Brinjone.

Trka u alpskoj kombinaciji ujedno je bila poslednja pojedinačna skijaška trka na Igrama u Pekingu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.