Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Laport pobednik 19. etape, Vingegor sve bliži trijumfu na Tur d'Fransu - | K-013 Portal

Laport pobednik 19. etape, Vingegor sve bliži trijumfu na Tur d'Fransu

biciklizam, tur d frans

Francuski biciklista Kristof Laport pobednik je današnje 19. etape Tur d’Fransa, dok je žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu dve etape pre kraja zadržao Danac Jonas Vingegor.

Pretežno ravničarsku etapu sa dva uspona četvrte kategorije u poslednjoj trećini, Laport je završio vremenom tri sata, 52 minuta i četiri sekunde.

Trijumf koji je Laport (Jumbo-Visma) ostvario u sprintu ujedno je i prvi za domaće takmičare na ovogodišnjem Tur d’Fransu.

Drugo mesto sa sekundom zaostatka pripalo je Belgijancu Jasperu Filipsenu, a isto vreme imao je i treći Italijan Alberto Dajneze.

Dvostruki uzastopni pobednik Tur d’Fransa Slovenac Tadej Pogačar etapu od Kasteljno Manjoaka do Kaora završio je na petom mestu, dok je Vingegor zauzeo 13. mesto.

U generalnom plasmanu Vingegor vodi sa vremenom 75 sati, 45 minuta i 44 sekunde, Pogačar je smanjio zaostatak za pet sekundi (3:21 minut), a Britanac Gerejnt Tomas je ostao treći sa osam minuta zaostatka.

Sutra je na programu individualni hronometar, od Lakapel-Marivala do Rokamadura, u dužini od 40,7 kilometara.

Poslednja 21. etapa biće vožena u nedelju sa ciljem u Parizu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.