Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medalje za PANČEVAČKE strelce na međunarodnom turniru ''Vojvodina Kup'' u Novom Sadu - | K-013 Portal

Medalje za PANČEVAČKE strelce na međunarodnom turniru ''Vojvodina Kup'' u Novom Sadu

sd pancevo 1813, streljastvo

Proteklog vikenda je u Novom Sadu održan tradicionalni međunarodni turnir ''Vojvodina Kup'' na kojem je nastupilo 130 takmičara iz pet okolnih zemalja, među kojima i sedam takmičara iz Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Marko Ninković je osvojio zlatnu medalju sa 554 kruga vazdušnim pištoljem u konkurenciji juniora, a njegov stariji brat Velimir Ninković je osvojio srebrnu medalju sa 548 krugova, dok je Stefan Kešišjan šesti sa 534 kruga.

U takmičenju mešovitih parova pištoljem, prvi pančevački miks Marina Mijatović i Velimir Ninković je u kvalifikacijama osvojio šesto mesto, a u četvrtfinalu osmo, a drugi pančevački miks Teodora Kljajić i Marko Ninković je u kvalifikacijama osvojio osmo mesto, ali je u četvrtfinalu osvojio peto mesto, i od polufinala ga je delilo samo dva kruga.

U takmičenju mešovitih parova puškom, takmičio se miks SD ''Jedinstvo'' S. Pazova i SD ''Pančevo 1813'' sa dva kandidata za učešće na Prvenstvu Evrope za juniore, Aleksandrom Havran i Aleksom Rakonjac, koji su u kvalifikacijama osvojili drugo mesto, u četvrtfinalu četvrto, a u polufinalu treće mesto u veoma interesantnom i napetom meču sa parom iz G. Milanovca i N.Sada, takođe kandidatima za reprezentaciju, Emilijom Ponjavić i Petrom Erdei, koje su pobedili sa rezultatom od 17:13 poena.

Aleksa Rakonjac je osvojio sedmo mesto u konkureniji juniora puškom sa nešto slabijim rezultatom od 616,3 kruga, a njegova mlađa sestra Iva Rakonjac je postigla svoj lični rekord puškom od 611.1 krug, i time najavila dobru takmičarsku sezonu pred nastup na Prvenstvu Srbije za juniore, koje će biti održano narednog vikenda u Smederevu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.