Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mikec: Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja - | K-013 Portal

Mikec: Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja

damir mikec, streljastvo, olimpijske igre tokio

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec rekao je da još nije svestan uspeha, nakon što je danas osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja, samo je nedostajala olimpijska. Više ne. Iz četvrtog puta sam uspeo da je osvojim. Verovao sam u sebe. Dobro sam počeo meč, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške", rekao je Mikec.

On je danas osvojio prvu olimpijsku medalju u karijeri i prvu za Srbiju u Tokiju, pošto je osvojio srebro u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

"Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Nakon greške sam rekao sebi: 'Damire, ovo ti je poslednja greška. Od sada samo u centar'. Smirio sam puls i uspeo da izborim srebro", naveo je.

Dodao je da je današnjim uspehom dao veliki podstrek srpskom timu u Tokiju.

"Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam mnogo vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović", rekao je Mikec.

Mikec je u karijeri osvojio više od 30 medalja na najvećim međunarodnim takmičenjima, a samo mu je olimpijsko odličje nedostajalo. Do danas, najveći uspeh na Igrama ostvario je na olimpijskom debiju u Pekingu 2008. godine, kada je zauzeo sedmo mesto malokalibarskim pištoljem.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.