Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odličan učinak za PANČEVAČKE strelce na takmičenjima u Beogradu - | K-013 Portal

Odličan učinak za PANČEVAČKE strelce na takmičenjima u Beogradu

streljastvo, sd pancevo 1813

Proteklog vikenda je u Beogradu održano 47.Internacionalno Prvenstvo Beograda, sa 300 takmičara iz 11 država u disciplinama vazdušnom puškom i pištoljem, od kojih su petoro iz Streljačke družine "Pančevo 1813''.

Prvog dana je održano takmičenje mešovitih parova- miks parova na kojem je pobedio miks par puškom Iva i Aleksa Rakonjac u konkurenciji od 13 ekipa.

Najpre su se u osnovnom meču sa 624,9 krugova plasirali u finale od četiri najbolja para i osvojili drugo mesto koje im je omogućilo direktnu borbu za osvajanje zlatne ili srebrne medalje. U finalnom meču sa najboljim parom iz Bugarske -Tanja Rizova i Anton Rizov, pobedio je miks par Iva i Aleksa sa rezultatom od 16:12. i osvojio zlatne medalje i pehar.

Aleksa je inače po pojedinačnim rezultatima bio drugi sa 314,0 a Iva osma sa 310,9 krugova, od ukupno 26 takmičara.

Miks par pištoljem Marko Ninković iz Pančeva i Nađa Martinović iz Partizana je osvojio 11 mesto, mada je Marko bio šesti po pojedinačnim rezultatima sa 281 krugova, u konkurenciji od 24 takmičara.

Drugog dana je održano takmičenje za Trofej Grada Beograda, na kojem je od pančevačkih takmičara bio najuspešniji Aleksa Rakonjac koji je osvojio bronzanu medalju sa rezultatom od 624,7 krugova u kategoriji juniora puškom.

U konkurenciji seniora je sa tim rezultatom zauzeo deveto mesto, a za ulazak u finale od osam najboljih takmičara mu je nedostajalo samo 0,5 krugova. Tim rezultatom je i potvrdio nacionalni razred sportiste. Aleksa je bio najuspešniji i trećeg dana takmičenja za osvajanje Grand prix Beograda osvajanjem trinaestog mesta u opštoj seniorskoj kategoriji sa rezultatom od 622,5 krugova, a do učešća u finalu od osam najboljih seniora ga je delilo samo 1,5 krugova, što je realno bilo dostižno.

Od juniorskih reprezentatinaca Srbije, Aleksa je bio najuspešniji, pošto je pobedio u miksu, osvojio bronzanu medalju u juniorskoj kategoriji, a u seniorskoj kategoriji drugog dana bio prvi od juniora ,a trećeg dana drugi po rezultatima juniora.

Mlada juniorka Iva Rakonjac je nakon pobede u miks parovima nastupila i u pojedinačnim takmičenjima i sa 616,7 krugova zauzela dvadeset četvrto mesto u konkurenciji od 63 juniorki, a sa rezultatom od 619,8 krugova, je zauzela dvedesetdeveto mesto u konkurenciji od 77 seniorki.

Marko Ninković je bio najuspešniji takmičar pištoljem iz Streljačke družine ''Pančevo 1813'', koji je nakon miks parova nastupio i u pojedinačnim takmičenjima. Sa rezultatom od 561 krug, zauzeo je šesto mesto u juniorskoj kategoriji, a sa rezultatom od 557 kruga je 27 . od 62 seniora, a od juniorskih reprezentativaca Srbije je drugi po ostvarenim reultatima.

Stefan Kešišjan je oba dana ostvario rezultate od po 539 krugova, dok je takođe junior Velimir Ninković postigao 536 i 533 krugova, a obojica se plasirali na sredini tabele.

Narednog vikenda najbolji pančevački takmičari će nastupiti na međunarodnom takmičenju u Osjeku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.