Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački strelci fantastični na "Walther youth cup"-u u Smederevu - | K-013 Portal

Pančevački strelci fantastični na "Walther youth cup"-u u Smederevu

sd pancevo 1813, streljastvo, aleksa rakonjac, iva rakojnac

Proteklog vikenda je u Smederevu održan tradicionalni 8.po redu Međunarodni turnir za mlade ''Walther youth cup'' sa 200 učesnika iz 12 zemalja, a sa pokroviteljstvom nemačke fabrike streljačke opreme Walther, koja je obezbedila na poklon vazdušnu pušku i pištolj za najviše postignute rezultate koji su najbliži svetskom rekordu.

Aleksa Rakonjac je uspeo da osvoji vazdušnu pušku Walther LG 400 za rezultat od 628,0 krugova, sa kojim je bio prvi u konkurenciji takmičara do 20 godina starosti , a potom u finalu osvojio i zlatnu medalju. Prethodnog dana je Aleksa osvojio zlatnu medalju u kategoriji takmičara do 18 godina starosti sa ličnim rekordom od 628,9 krugova.

Najvrednija zlatna medalja i pehar su ipak postignuti u miksu, tj. takmičenju mešovitih parova, na kojem su za SD ''Pančevo 1813'' nastupili sestra i brat Iva i Aleksa Rakonjac i ubedljivo pobedili. Iva Rakonjac je potom osvojila i srebrnu medalju u kategoriji do 16 godina starosti sa ličnim rekordom od 625,4 kruga, a trećeg dana je sa rezultatom od 624,4 kruga ušla u finale u konkurenciji do 20 godina starosti kao treća a završila na petom mestu, što je takođe izvanredan uspeh. Nastupila je prvi put sa novom vazdušnom puškom Walther LG 400 koju joj je obezbedio Streljački savez Vojvodine na osnovu uspeha iz prethone sezone i što se već odrazilo i na uspehe u novoj sezoni.

9da87zh9a7zh9audg

Muška ekipa vazdušnim pištoljem je osvojila treće mesto u sastavu Stefan Kešišjan sa 535, Velimir Ninković sa 519 i Marko Ninković sa ličnim rekordom od 571 krug. Sa tim rezultatom je Marko osvojio i zlatnu medalju u kategoriji do 16 godina starosti, a sutradan , sa rezultatom od 564 kruga je ušao u finale u konkurenciji do 20 godina starosti, kao treći a završio na šestoj poziciji, što je takođe izvanredan uspeh jer je bio najmlađi takmičar, a i malo mu je nedostajalo da osvoji vazd.pištolj.

U takmičenju miks ,mešovitih parova Marko je nastupao za Streljačku družinu ''Pančevo 1813'' u kombinaciji sa Nađom Marinković iz beogradskog Partizana, kao i prethodne godine, i zajedno su osvojili treće mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Vazdušnim pištoljem su nastupili u konkurenciji do 20 godina i Velimir Ninković sa 531,Stefan Kešišjan sa 531 i Namanja Đorđević sa 517 krugova,a u kategoriji do 16 godina su nastupili i Nemanja Đorđević sa 507, i pioniri Ognjen Bunčić sa 500 i Jovan Kondić sa 467 krugova, kao i Ognjen Lukić vazdušnom puškom.

Već narednog vikenda pančevački strelci Iva i Aleksa Rakonjac i Marko i Velimir Ninković će nastupati na prestižnom međunar. takmičenju za mlade ''Olimpijske nade'' u Njitri, a najmlađi pioniri u Sremskoj Mitrovici.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.