Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Powerlifting: Istorijski uspeh pančevačkog KDT "Dinamo" na prvenstvu Vojvodine u Bačkoj Palanci - | K-013 Portal

Powerlifting: Istorijski uspeh pančevačkog KDT "Dinamo" na prvenstvu Vojvodine u Bačkoj Palanci

powerlifting, kdt dinamo

U Bačkoj Palanci, 09.aprila održano je prvenstvo Vojvodine u powerliftingu (čučanj, benč pres i mrtvo dizanje).

Klub dizača tegova Dinamo nastupio je sa ekipom koja je sačinajvala 21 takmičara, pri čemu je klub proglašen za najuspešniji i namasovniji na ovogodišnjem prvenstvu. Takmičenje se održalo u sportskoj hali Tikvara. Organizator ovog prvenstva bio je domaćin, klub disciplina snage Majevica uz pokroviteljstvo powerlifting saveza Vojvodine.

U konkurenciji kadetkinja do 69 kg zlatnu medalju osvojila je Nina Pavlović. U konkurenciji juniorki za kdt Dinamo nastupale su: Sofija Ječmenica, Dunja Janković, Lara Krsmanović, Vladana Babić, Tijana Milanović i Istra Nikolić. Sofija Ječmenica osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 47 kg. Dunja Janković pobedila je u kategoriji takmičarki do 57 kg. Lara Krsmanović zauzela je drugo mesto u kategoriji do 63 kg. Vladana Babić bila je drugoplasirana u kategoriji do 69 kg. U kategoriji do 76 kg Tijana Milanović takođe je bila drugoplasirana. Kod juniorki u kategoriji 84+ kg zlatna medalja pripala je Istri Nikolić.

U konkurenciji seniorki nastupale su Ana Jakovljević, Sara Petrović i Jovana Radovanov. Ana Jakovljević osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 63 kg. Sara Petrović pobedila je u kategoriji do 76 kg. Takođe, zlatna medalja pripala je Jovani Radovanov u kategoriji 84+ kg

U konkuirenciji veteranki M1, klub dizača tegova Dinamo predstavljale su Tanja Kalinić i Mirjana Pavlović. Tanja Kalinić pobedila je u kategoriji 84+ kg, dok je Mirjana Pavlović bila drugoplasirana.

Kod muškaraca u konkurenciji juniora nastupali su: Janko Svetlik, Petar Trninić, Nikola Momčilović, i Viktor Fos. Zlatna medalja u kategoriji do 93 kg pripala je Nikoli Momčiloviću, dok je u istoj kategoriji Viktor Fos osvojio srebrnu medalju. U kategorji do 83 kg nastup su zabeležili Petar Trninić (bronzana medalja) i Janko Svetlik (četvrtoplasnirani).
Seniorski pogon kluba predstavljali su Veljko Mitrović, Nikola Đorđević, Nenad Jovanović, Nikola Krstić i Marko Radovanov. Zlatne medalje pripale su Veljku Mitroivću (kategorija do 66 kg) i Nikoli Đorđeviću (kategorija do 74 kg). Do bronzane medalje izborio se Nenad Jovanović (kategorija do 83 kg) dok su Nikola Krstić (kateg.do 83 kg) i Marko Radovanov (kateg do 93 kg) bili petoplasirani odnosno šestoplasirani.

"Ovo je istorijski uspeh kluba. Još od osnivanja kluba, nikada nismo imali situaciju da nastupamo u ovolikom broju. Čestitao bih ekipi na velikom uspehu. Moram da napomenem da je Nina Pavlović (16 godina) bila najmlađa takmičarka na celokupnom prvestvu i uprkos toj činjenici uspela je da izbori pehar najjače kadetkinje na takmičenju. Najjača veteranka prvenstva bila je naša Tanja Kalinić dok je za apsolunto najjaču takmičarku proglašena Jovana Radovanov. Naredno takmičenje koje nas očekuje je kup Srbije u benč presu koje se održava 17.aprila u Knjaževcu, nakon čega će uslediti glavno domaće takmičenje u ovoj godini, prvenstvo Srbije u powerliftingu koje se održava u Beogradu 14/15.maja, gde je cilj kluba usmeren na osvajanju ekipne titule i ispisivanja novih istorijskih uspeha", rekao je za K-013 portal Filip Vlajić 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.