Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rvači se nadaju najboljim rezultatima u Tokiju - | K-013 Portal

Rvači se nadaju najboljim rezultatima u Tokiju

mate nemes, rvanje, olimpijski komitet, olimpijske igre tokio

Rvači Srbije otputovali su u Japan na Olimpijske igre. Prva stanica našim reprezentativcima biće mesto Fuđimi gde će imati period aklimatizacije.

Sa beogradskog aerodorma put glavnog grada Japana krenuli su naši reprezentativci u rvanju grčko-rimskog stila Mihal Kadžaja, Zurabi Datunašvili i Mate Nemeš. Njima će se u Japanu pridružiti Stefan Micić, rvač slobodnim stilom.

Pre Tokija naši rvači će boraviti u Fuđimiju gde će se održati period aklimatizacije kao i pripremni kamp pred početak Olimpijskih igara (OI). Trener reprezentacije Srbije Stojan Dobrev kaže da je optimista i da se nada dobrim rezultatima.

"Godinu dana smo se pripremali za ovo takmičenje, naporno i teško radili pa takmičarima treba desetak dana odmora i psihičkih prirpema. Nemojmo zaboraviti da su ovo momci koji su svi ovenčani medaljama sa Svetskog i Evropskog prvenstva pa se nadam bar jednoj od medalja. Olimpijada je interesantna jer svaki put imamo nove šampione", dodao je on.

Naš reprezentativac Mate Nemeš kaže da će se potruditi da na svojim prvim OI ostvari što bolji rezultat.

"U mojoj kategoriji će biti 17 rvača i zavisno od toga kakav dan imamo, svako može da bude prvi. Ako bude sve kako treba, kao na Evropskom prvenstvu, mogu i ja da budem prvi", smatra Nemeš.

Prvi u Tokiju izlazi na strunjaču 2. avgusta Mihael Kadžaja, nakon njega 3. avgusta izlaze Mate Nemeš i Zurabi Datunašvili.

(Rtv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.