Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rvanje: Milica Sekulović peta na Evropskom prvenstvu - | K-013 Portal

Rvanje: Milica Sekulović peta na Evropskom prvenstvu

Milica Sekulovic, rvanje, rvacki klub dinamo

Na upravo završenom Evropskom prvenstvu u rvanju za uzrast do 15 godina koje je održano u Sofiji, pančevka Milica Sekulović članica pančevačkog Dinama osvojila je peto mesto.

Ona je u prvom kolu pobedila favorizovanu Poljakinju S.Čeh tušem, u 1/4 finalu namerila se na Slovakinju D.Nemehtovu i posle minut i po borbe pobedila je tušem. U polufinalu je usledio duel sa Ukrajinskom takmičarkom M. Jefermovom koja je pokazala klasu i savladala Milicu.

Usledila je borba za treće mesto sa Ruskinjom V. Birjukiva, i posle izjednačene borbe u početku Ruskinja stiče prednost, međutim Milica Sekulović dovodi protivnicu u podređen položaj, ali trenutak nepažnje dovodi do poraza. Ovim je Milica osvojila peto mesto u Evropi što je u dosadašnjoj istoriji ženskog rvanja najveći uspeh.

Posle meča vidno neraspoložena Milica Sekulović nam je izjavila:

IMG 20210527 170013005

"Želela sam medalju, međutim žensko rvanje u Ukrajini i Rusiji je na daleko višem nivou kod nas u Srbiji, dokaz tome je što su njihove takmičarke u dosadašnjih šest kategorija osvojile po tri zlata. Predstoji mi da naporno radim i da se pripremim za svetsko školsko prvenstvo koje će se održati u septembru mesecu u Beogradu i gde ću pokušati da osvojim medalju", rekla je Sekulović za portal K-013.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.