Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija dobila nove pojedinačne šampione u boksu - | K-013 Portal

Srbija dobila nove pojedinačne šampione u boksu

boks, sport

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu završeno je u Smederevu nakon četiri dana velikih borbi, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije.

Najbolja bokserka pojedinačnog prvenstva Srbije 2020 je Nina Pavlović, koja je do zlata stigla u kategoriji do 60 kg savladavši u finalu Kseniju Medić 5:0.

Za zlatnog boksera šampionata proglašen je Vouter Đokić koji je u srednjoj kategoriji do 75 kg u borbi za tron pobedio Novaka Radulovića nokautom u drugoj rundi.

Za najbolji i najborbeniji par proglašeni su Nemanja Gavrilović i Kristijan Jovanović. U kategoriji do 60 kg do slavlja je stigao Gavrilović rezultatom 3:2 čime je nastavio tradiciju osvajanja državnih šampionata, ovo mu je osma titula za redom.

Najbolji tehničar je Abasov Vahid koji je u velter kategoriji do 69 kg pobedio Džejlana Toskića 5:0.

Za najboljeg trenera proglašen je Bojan Arsić iz BK Desport Smederevo.

Predsednik žirija bio je legenda srpskog i svetskog ringa Mirko Puzović, koji je na samom početku finalne večeri ispred BŠ uručio priznanje novinaru Radio Beograda Milanu Bigoviću za afirmaciju i razvoj boksa u našoj zemlji. Žiri su uz Puzovića činili takođe legendarni Tadija Kačar, Mujo Bajrović, Milivoje Labudović, Ljubiša Simić i Vukašin Dobrasinović, a glavnu nagradu za zlatnog boksera Pojedinačnog prvenstva Srbije 2020. za seniore uručio je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Kod seniorki u kategoriji (45-48kg) Sandra Maran je do najsjajnijeg odličja stigla pobedivši Gordanu Marjanović 5:0.

U kategoriji seniorke bantam (do 54 kg) zlato je osvojila Nina Radovanović koja je sa 4:1 savladala Snežanu Šiljković. Mečevi u kategoriji seniorki do 57 kg i do 64 kg završeni su prekidom sudija pobedom Jelena Zekić nad Kristinom Gavrić, odnosno Nine Gajić nad Tijanom Milošević.

Kod seniora u bantam (do 56 kg) zlato je osvojio Veljko Gligorić pobedivši Lazara Arsića 5:0. Sa zlatom oko vrata pobedivši u kategoriji do 64 kg otišao je Pavel Fedorov salvadavši 5:0 Nikolu Lazarevića.

U poluteškoj kategoriji (do 81kg) zlato je osvojio Slobodan Jovanović pobedom nad Sašom Milovcem 3:0.

Na pobedničko postolje u teškoj kategoriji (do 91 kg) popeo se Milosav Savić kome je meč bez borbe predao Đorđe Nikolić.

Na kraju finalne večeri u okršaju superteške kategorije (+91 kg) između Miloša Milovanovića i Dušana Veletića do trijumfa je stigao Veletić prekidom sudije u drugoj rundi.

Vlasnici najsjajnijih odličja na domaćoj sceni dobiće i mesečnu stipendiju od Bokserskog saveza Srbije koja će u konkurenciji seniorki i seniora iznositi 40.000 dinara.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.