Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website STRELJAŠTVO: Dva Pančevca u reprezentaciji koja se kvalifikovala za finale Lige mladih Evrope - | K-013 Portal

STRELJAŠTVO: Dva Pančevca u reprezentaciji koja se kvalifikovala za finale Lige mladih Evrope

streljastvo, sd pancevo 1813, liga mladih evrope

Proteklog vikenda je održano međunarodno takmičenje u Osijeku, za kvalifikacije u Finale Lige mladih Evrope, koje je bilo do skora neizvesno zbog eskalacije ratnih sukoba.

Srbija i Hrvatska su bile sigurne učesnice, Rusija je odjavila učešće, a u zadnjem momentu je potvrdila svoje učešće Ukrajina, tako da su se stekli uslovi za takmičenje za grupu u kojoj se nalazi i naša zemlja.

Mlada reprezentacija Srbije je nastupila sa dvanaest učesnika od kojih sa tri devojke (od 14-18 godina) puškom i tri pištoljem, tri momka puškom i tri pištoljem, koji su se takmičili u dva od tri moguća kola.

Za Finale Prvenstva Lige mladih Evrope, koje će biti održano početkom oktobra 2022.godine u Budimpešti, su se plasirale Ukrajina i Srbija koje su imale više pobeda od Hrvatske.

Izuzetna je čast, što je Streljačka družina ''Pančevo 1813'' imala svoja dva učesnika u sastavu mlade reprezentacije Srbije,koji su doprineli uspešnim kvalifikacijama.

U disciplini vazdušnom puškom nastupio je Aleksa Rakonjac ('04), koji je već uspešno nastupio i na Prvenstvu Evrope za Juniore, a u disciplini vazdušnim pištoljem Marko Ninković ('06) , kojem je ovo bio prvi nastup za reprezentaciju Srbije, mada su obojica do sada učestvovali i osvajali medalje na više međunarodnih takmičenja. Do jeseni će oni redovno trenirati vazdušnim oružjem ali i malokalibarskim vatrenim oružjem, jer ima predstoje takmičenja za Kup i Prvenstva regiona i Srbije.

Aleksa Rakonjac je nastavio međunarodna takmičenja vazdušnom puškom učešćem na seniorskom međunarodnom turniru u Budimpeši na kojem je bio najuspešniji od juniora iz Srbije sa rezultatom od 619,6 krugova.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije nastavio je put za Sul gde će nastupiti na juniorskom Svetskom Kupu iz vazdušne puške, za koji je dobro pripremljen



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS