Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Streljaštvo: Medalje za SD „Pančevo 1813” u finalu Kupa SS Srbije - | K-013 Portal

Streljaštvo: Medalje za SD „Pančevo 1813” u finalu Kupa SS Srbije

streljastvo, sd pancevo 1813, sport

Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano finale Kupa SS Srbije po A programu, za koje su se plasirali (nakon tri kola kvalifikacija) pančevački seniori ekipno puškom i pištoljem, tri juniora pištljem i jedan junior puškom, sa ukupno deset nastupa .

Velimir Ninković je u osnovnom meču juniora pištoljem bio drugi sa 549 krugova, ali je u finalnom meču sa osam najboljih juniora, briljirao i osvojio prvo mesto, sa velikom razlikom od 5 kruga od rivala. Marko Ninković je u osnovnom meču bio osmi sa 527 krugova a u finalnom meču je zauzeo sedmo mesto, dok je Stefan Kešišjan bio sedmi u osnovnom meču sa 530 krugova, a nakon finalnog meča osmi.

Oni su nastupili i za ekipu seniora pištoljem SD''Pančevo 1813'' i osvojili peto mesto, mada ih je od trećeg odvajalo samo 14 krugova. Velimir Ninković je otpucao svoj lični rekord od 558 krugova, Marko Ninković 541 i Stefan Kešišjan 529 krugova, što su odlični rezultati, obzirom da su oni još mlađi juniori.

Aleksa Rakonjac je u osnovnom meču juniora puškom ubedljivo osvojio prvo mesto sa 617,5 krugova, a u finalnom meču sa osam najboljih juniora, osvojio četvrto mesto, mada je do pred zadnje tri dijabole bio konstantno drugi.

On se takmičio i za ekipu seniora puškom SD''Pančevo 1813'', koja je osvojila treće mesto. Otpucao je ovoga puta 618,9 krugova, a nastupili su i seniori Gabriel Dautović sa 610,0 i Dejan Pešić sa 624,8 krugova,sa kojim je ponovo potvrdio rezultat i rang strelca međunarodnog razreda, koji mu inače važi do kraja 2022.godine.

Narednog vikenda će Aleksa nastupiti u susretu šampiona u Novom Sadu , za ekipu juniora puškom po pozivu selektora reprezentacije Srbije, a naredna dva vikenda slede juniorsko i seniorsko prvenstvo Srbije po A programu, u Nišu.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.