Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tim Srbije sve brojniji: Petoro džudista na Olimpijskim igrama - | K-013 Portal

Tim Srbije sve brojniji: Petoro džudista na Olimpijskim igrama

olimpijske igre tokio, olimpijski komitet srbije, dzudo

Petoro srpskih džudista učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).

U Tokiju će Srbiju predstavljati Milica Nikolić (do 48 kg), Marica Perišić (do 57 kg), Anja Obradović (do 63 kg), Nemanja Majdov (do 90 kg) i Aleksandar Kukolj (do 100 kg), zvanično je potvrdila Svetska džudo federacija (IJF).

Srbija u ovom momentu ima 77 kvalifikovanih sportista za najveću sportsku smotru na svetu.

Džudista Aleksandar Kukolj istakao je da će nastup u Japanu, zemlji iz koje potiče džudo, biti nešto posebno.

"Osvajao sam mnoge medalje na svetskim i evropskim takmičenjima, ali zlato sa Grend slema u Tokiju ostaje u posebnoj uspomeni. Japanci obožavaju džudo i nema sumnje da će biti poseban osećaj takmičiti se na Olimpijskim igrama pred japanskom publikom", rekao je Kukolj za sajt OKS.

"Ako pogledam period od pre 10 godina i uporedim ga sa današnjom situacijom, rekao bih da je džudo u Srbiji napredovao enormno. Treba samo pogledati rezultate. Mnogo su tome doprineli uslovi za rad koji su danas mnogo bolji nego pre, ali i mentalitet koji smo uspeli da "slomimo" i da dokažemo, prvo sebi, da nije nemoguće pobediti Rusa, Japanca ili Francuza. Svi jedva čekamo nastup na Igrama", rekao je Kukolj.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.