Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tri medalje za SD „Pančevo 1813“ na Prvenstvu Srbije za kadete i mlađe juniore - | K-013 Portal

Tri medalje za SD „Pančevo 1813“ na Prvenstvu Srbije za kadete i mlađe juniore

sd pancevo 1813, streljastvo

Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po B programu, za kadete i mlađe juniore vazdušnim pištoljem i puškom, na kojem je učestvovalo 16 takmičara iz Streljačke družine „Pančevo 1813” koja je bila i najbrojnija i imala je učešće svih mogućih osam ekipa, u muškoj i ženskoj kunkurenciji, puškom i pištoljem.

Marko Ninković je junak dana, na takmičenju pištoljem, jer je prvo u osnovnom meču osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeta sa 541 krugom, a sa tim rezultatom se plasirao na trećoj poziciji u finalu od osam najboljih mlađih juniora, i nakon uzbudljivog meča osvojio bronzanu medalju, iako je veći deo finala vodio. On je dao i veliki doprinos osvajanju trećeg mesta ekipe mlađih juniora SD „Pančevo 1813”, mada se od njih realno očekivalo i prvo mesto.

Velimir Ninković sa 522 kruga i Stefan Kešišjan sa 508 krugova, nisu se ovoga puta plasirali u finale, ali će imati priliku da se dokažu već narednog vikenda, na trećem kolu i Finalu kupa SSS, takođe u Smederevu.

Ekipa kadeta je osvojila deveto mesto, a pored Marka nastupili su Nemanja Đorđević sa 457 i Ognjen Bunčić sa 404 kruga.

Ekipa kadetkinja je osvojila sedmo, a ekipa mlađih juniorki osmo mesto, a nastupile su Marina Mijatović sa 334, Asja Bogdanović sa 312, i debitantkinje Ivana Nerandžić sa 269, i Katja Bogdanović sa 195 krugova.

Aleksa Rakonjac je briljirao u osnovnom meču sa 619,9 krugova i bio prvi na listi za finale mlađih juniora puškom, i tokom finalnog meče vodio do zadnje dijabole, ali je zbog poslednjeg hica, kojim je pogodio u devetku morao da se zadovolji drugim mestom i srebrnom medaljom. On je dao veliki doprinos osvajanju petog mesta ekipe mlađih juniora SD „Pančevo 1813” za koju su nastupili mladi Nemanja Đorđević sa 557,3 i Ognjen Lukić sa 549,0 krugova. Oni su zajedno sa Ognjenom Bunčićem ( 540,5) nastupili za ekipu kadeta i osvojili takođe peto mesto.

Iva Rakonjac je osvojila peto mesto sa 406,8 krugova u konkurenciji kadetkinja puškom, a sa Teodorom Kondić (386,6) i Katjom Bogdanović ( 358,1) za ekipu kadetkinja osmo i ekipu mlađih juniorki petnaesto mesto.

Njihovo vreme za veće uspehe tek dolazi, što će dokazati već narednog vikenda u Smederevu.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.