Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Žetva medalja na Kupu Srbije za veslače pančevačkog Tamiša - | K-013 Portal

Žetva medalja na Kupu Srbije za veslače pančevačkog Tamiša

vk tamis, veslanje, pancevo

Dve regate veslačkog Kupa Srbije, zbog izuzetno loših vremenskih uslova grmljavine i pljuskova, završile su se u par nastavaka 27. maja, 3 i 4. juna na regatnoj stazi Savskog jezera u Beogradu.

I pored loših vremenskih uslova prekida i nastavaka, sem klasičnog pljuska, pljuštale su i medalje za veslače pančevačkog Tamiša. Ukupno pet zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane medalje doneli su veslači Tamiša u svoj klub.

Zlatom su se okitili u obe trke Miloš Lavirac i Marko Jančikin u dubl skulu za juniore, kombinacija koja ove godine osvaja samo prva mesta.

Nikolina Gerstner u skifu za kadetkinje pokazuje da će biti izvrsna veslačica i nagoveštava ulazak u reprezentaciju Srbije. Juniorski četverac skul u sastavu Lazar Kovačević, Petar Perić, Aleksa Šebek i Milan Uverić u obe trke bili su bolji od svojih protivnika i opravdano se okitili zlatom.

Miloš Boškov laki veslač Tamiša u borbi sa teškim veslačima pokazuje svoj kvalitet i u dubl skulu sa Ratkom Bundalom iz Danubiusa osvaja dva puta srebro, ispred njih su bili samo teški veslači reprezentacije Srbije učesnici Svetskog kupa. Miloš je još jednom izašao na megdan teškašima u skifu i uspeo da se dokopa trećeg mesta i bronze.

Sa osvojena dva srebra seniorski četverac bez kormilara u sastavu Bojan Simić, Miloš Badrljica, Aleksandar Jovanović i Ignjat Radovanović pokazali su da se ozbiljno pripremaju za Državno prvenstvo.

Pioniri Bogdan Manić i Kosta Vujko u dubl skulu motivisani svojim starijim klupskim drugovima osvajaju još jedno srebro.

I ako je žetvu medalja sa bronzom nastavio Petar Perić u skifu za juniore može se reći da je imao i najaču konkurenciju od 20 skifova na startu trke. Seniorski dubl skul Bojan Simić i Miloš Badrljica sa bronzom su zatvorili ovo neobično dugo i naporno takmičenje.

„Ovo je bila odlična uvertira i generalna proba za naše najbolje momke u izuzetno teškim uslovima jer već 7. juna putujemo za Bled u Sloveniji da u međunarodnoj konkurenciji odmerimo svoje mogućnosti“ bio je komentar glavnog trenera Ognjena Matijevića posle zavrđšenih trka.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city