Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ABA: Šest timova u plej-ofu, prva dva direktno u polufinalu - | K-013 Portal

ABA: Šest timova u plej-ofu, prva dva direktno u polufinalu

aba liga, kosarka

Prema novom sistemu takmičenja u ABA ligi u sezoni 2021/22 plasman u plej-of ostvariće šest najbolje plasiranih ekipa iz ligaškog dela, odlučeno je na Skupštini regionalnog košarkaškog takmičenja.

Skupština je održana onlajn putem Zoom aplikacije.

"Dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela ostvariće direktan plasman u polufinale, dok će prestala četiri učesnika plej-ofa razigravati za plasman u polufinale. Razigravanje za plasman u polufinale igraće se po sistemu 3-6, 4-5, u seriji na dve pobede. Kao i do sada, polufinale plej-ofa će se igrati na dve pobede, a finale na tri pobede", saopšteno je iz ABA lige.

Takođe, doneta je odluka da su u svim ABA takmičenjima igra po FIBA pravilima.

Skupština ABA lige odlučila je da se specijalne pozivnice za učešće u ABA 2 ligi ne naplaćuju i da se dodele KK Zlatibor i KK Široki.

ABA liga izašla je u susret molbi Košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomeri 9. kolo, kako bi nacionalni timovi imali više vremena za pripremu obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.