Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Basketaši: Držali smo se zajedno, zasluženo zlato - | K-013 Portal

Basketaši: Držali smo se zajedno, zasluženo zlato

basketasi srbije

Basketaš Srbije Dejan Majstorović rekao je da je ceo tim odigrao na viskom nivou i da je fenomenalan osećaj posle osvajanja treće uzastopne titule šampiona Evrope.

Basket selekcija Srbije osvojila je treću uzastopnu titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu prvenstva u Parizu savladala Litvaniju 20:14.

"Osvojili smo po treći put Evropsko prvenstvo, a utisci su fenomenalni. Juče smo posle loše odigranog basketa izgubili od Ukrajine i mislim da je upravo taj poraz i bio dobar po nas - dobili smo jedan šamar. Danas smo igrali mnogo bolje i znali smo da ćemo odbranom osvojiti turnir. To smo i uradili jer smo primili 17, 13 i 14 poena. Vasić je rešio finale sa dve "dvojke", a potom je Pašajlić uzeo stvar u svoje ruke i isprobijao Protivničku obranu, tako da su njih dvojica odigrali pre svega sjajno u napadu, a svi zajedno smo igrali perfektno u odbrani i zasluženo osvojili zlatnu medalju treći put zaredom", rekao je Majstorović za sajt KSS.

I Aleksandar Ratkov bio je prezadovoljan nakon finalne utakmice.

"Nismo imali puno vremena za trening, ali mislim da smo pokazali da smo tim i svako je dao maksimum. Držali smo se zajedno i rezultat nije izostao. Atmosfera je bila sjajna i bilo je zaista uživanje igrati pred našim navijačima u ovom prelepom ambijentu. Drago mi je da smo pokazali karakter i da smo uzeli zlato", proučio je Ratkov.

Mihailo Vasić zahvalio se svima podršci.

"Dali smo sve od sebe i popravili smo rezultat sa Olimpijskih igara. Nadam se da ćemo uz uslove koje smo imali tokom priprema i za Olimpijske igre, ali i za ovo prvenstvo, nastaviti da osvajamo medalje", rekao je Vasić.

Miroslav Pašajlić, kao novajlija u timu Srbije, proglašen za MVP igrača čitavog turnira.

"Ceo turnir bio izuzetno težak, a mi smo se kao ekipa okupili samo nekoliko dana pre njega. Nov je tim i prvi put smo igrali zajedno. Zahvalio bih se svima u Srbiji koji su nas pratili, svim ljudima u Parizu koji su došli da nas podrže, jer smo imali stvarno ogromnu podršku. Takođe bih se zahvalio celom stručnom štabu - Žderu, Lukiću, Subašiću i Vojkiću, koji su bili sa nama i pomogli nam na ovom putu, kao i Košarkaškom savezu Srbije za podršku i uslove za pripreme. Ipak, najveću zahvalnost dugujem svoji saigračima", zaključio je Pašajlić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.