Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Boston poveo sa 2:1 protiv Golden Stejta u finalu NBA lige - | K-013 Portal

Boston poveo sa 2:1 protiv Golden Stejta u finalu NBA lige

nba, kosarka, boston, golden stejt

Košarkaši Bostona poveli su sa 2:1 protiv Golden Stejta u finalu NBA lige, pošto su noćas na svom terenu pobedili sa 116:100.

Boston su predvodili Džejlen Braun sa 27 poena, devet skokova i pet asistencija, Džejson Tejtum sa 26 poena, devet asistencija i šest poena i Markus Smart sa 24 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Al Horford pobedi je doprineo sa 11 poena, osam skokova i šest asistencija, a Grent Vilijams sa 10 poena i pet skokova.

Seltiksi su dobro počeli meč, u prvom poluvremenu stekli su 18 poena prednosti. Golden Stejt je uspeo da preokrene na 83:82 početkom treće deonice, ali su se domaći vratili na 93:89 uoči četvrte četvrtine, koju su dobili sa 23:11 i ponovo poveli u seriji.

U ekipi Golden Stejta najefikasniji je bio Stefen Kari sa 31 poenom, od kojih je postigao šest trojki. On je povredio nogu u završnici četvrte četvrtine u duelu sa Alom Horfordom.

Klej Tompson postigao je 25 poena od kojih pet trojki, Endru Vigins 18 poena uz sedam skokova, a Džordan Pul 10 poena za Voriorse.

Naredna četvrta utakmica igra se u noći izmedju petka i subote u Bostonu.

U prethodnih 39 finala kada su ekipe posle dve utakmice bile izjednačene, pobednik trećeg meča je 82 odsto osvajao šampionsku titulu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.