Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Boston u drugom kolu plej-ofa, pobede Dalasa i Toronta - | K-013 Portal

Boston u drugom kolu plej-ofa, pobede Dalasa i Toronta

kosarka, dalas, toronto, boston, nba

Košarkaši Bostona plasirali su se u drugo kolo plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili Bruklin sa 116:112 i završili seriju sa 4:0.

Seltikse je predvodio Džejson Tejtum sa 29 poena, pet asistencija i tri skoka, Džejlen Braun postigao je 22 poena uz osam skokova, a Markus Smart 20 poena i 11 asistencija. Grent Vilijams dodao je 14 poena, a Al Horford 13 poena i šest skokova.

U ekipi Bruklina najefikasniji je bio Kevin Durent sa 39 poena, uz devet asistencija i sedam skokova. On je prvi put eliminisan iz plej-ofa u prvom kolu još od 2010. godine kada je igrao za Oklahomu.

Set Kari postigao je 23 poena, Kajri Irving 20 poena, pet skokova i pet asistencija, a Goran Dragić 10 poena, uz osam skokova i četiri asistencije za Netse.

Nepuna tri minuta pre kraja utakmice Seltiksi su ostali bez Tejtuma, koji je dobio petu ličnu grešku. Netsi su to iskoristili da se primaknu na 108:109, ali više od toga nisu uspeli, pa su seriju izgubili 0:4.

Boston će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela aktuelnog šampiona Milvokija i Čikaga, u kome Baksi vode sa 3:1.

Košarkaši Dalasa poveli su sa 3:2 protiv Jute u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su pobedili sa 102:77. Dalas je prevodio Luka Dončić sa 33 poena, 13 skokova i pet asistencija, Džejlen Branson postigao je 24 poena, a Dorijan Fini-Smit 13 poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

U ekipi Jute Džordan Klarkson bio je najefikasniji sa 20 poena, a Rudi Gober postigao je 17 poena uz 11 skokova. Donovan Mičel, koji je u prve četiri utakmice u proseku postizao 30 poena, noćas je ubacio devet poena i promašio svih sedam „trojki“, pre nego što je u četvrtoj četvrtini izašao iz igre zbog problema sa kolenom.

Dalasu je potrebna još jedna pobeda za prolaz u drugo kolo, a šesta utakmica na programu je u četvrtak uveče.

Dalas nije prošao u drugo kolo otkako je 2011. godine osvojio titulu, dok je Juta šestu uzastopnu godinu u doigravanju, ali nije prošla dalje od drugog kola.

Košarkaši Toronta smanjili su na 2:3 u prvom kolu plej-ofa Istoka protiv Filadelfije, pošto su pobedili sa 103:88. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Paskal Sjakam sa 23 poena, uz 10 skokova i sedam asistencija. Prešes Ačijuva postigao je 17 poena uz sedam skokova, a po 16 poena dodali su O Dži Anunobi i Geri Trent.

U ekipi Filadelfije najefikasniji je bio Džoel Embid sa 20 poena, uz 11 skokova i četiri asistencije, Tobajas Heris postigao je 16 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, a Džejms Harden 15 poena uz sedam asistencija.

U timu nije bilo Freda Vanvlita zbog povrede mišića.

Naredna šesta utakmica na porgramu je u četvrtak uveče u Torontu, a domaći tim pokušaće da pobedi i treći uzastopni put kako bi izbegao eliminaciju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.