Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crvena zvezda deseti put zaredom u finalu Superlige - | K-013 Portal

Crvena zvezda deseti put zaredom u finalu Superlige

zvezda, košarka

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se danas 10. put zaredom u finale Superlige Srbije pošto su večeras na domaćem parketu u majstorici polufinala ubedljivo savladali ekipu Mege sa 88:66 (26:16, 27:17, 15:12, 20:21).

Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" bio je lišen rezultatske neizvesnosti već krajem druge četvrtine, a na semaforu je u 17. minutu stajalo 53:31.

 

Maksimalnih 30 poena prednosti domaćin je stekao u 35. minutu (83:53).

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Nikola Kalinić sa 21 poenom, dok je Ostin Holins dodao 17 poena.

Sa druge strane, u timu Mege Borisha Simanić i Samson Ružencev postigli su po 12 poena.

Rival crveno-belih u borbi za sedmi uzastopni trofej u domaćem šampionati biće FMP, koji je u finale prošao bez borbe jer je Partizan odustao od takmičenja.

Crvena zvezda i FMP od osamostaljenja Srbije sastali su se u dva uzastopna finala 2017. i 2018. godine, a oba puta tim sa Malog Kalemegdana slavio je sa 3:0 u seriji.

Ovog puta to neće biti moguće jer će novog prvaka države odlučiti serija koja se, kao i prošle sezone, igra na dva dobijena meča.

Finalna serija Superlige Srbije počinje u petak (17. jun), a Crvena zvezda će u 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" ugostiti FMP.

Drugi meč u Železniku na programu je u nedelju, 19. juna, u 20 časova, a eventualna majstorica igraće se 21. juna (20.00).

Crvena zvezda bila je učesnik prethodnih devet finala Superlige.

Prva tri u pomenutom nizu izgubila je od Partizana (2012, 2013 i 2014).

Narednih šest (2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021) aktuelni šampion Srbije rešio je u svoju korist.

Radonjić: Sjajna atmosfera, a sad finale

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je večeras da je zadovoljan zbog trijumfa u majstorici polufinala Superlige protiv Mege (88:66) i plasmana u finale.

"Bio je ovo 74. meč u sezoni. Ogromno opterećenje i završnica samog prvenstva. Imali smo izuzetno loš meč, drugi u seriji, gde je Mega bila izvanredna. Danas je to drugačije izgledalo u dobroj atmosferi. Značajno je bilo za nas kad se osećaju posledice čitave sezone. Trebalo je biti dovoljno dobar, ozbiljan da igramo drugačije nego u prethodnom duelu. To se desilo i sad nas čeka finale", rekao je Radonjić.

Trener aktuelnog šampiona Srbije sumirao je polufinalnu seriju.

"Prvi meč napadački sjajan, rastrčani smo bili, inspirisani, 22 trojke pogođene. Suvišno je trošiti reči koliko je drugi meč bio loš. Reakcija je bila dobra, uspeli smo da kontrolišemo tok meča. Lično sam stava da imam razumevanja za stanje igrača, ali borimo se za trofej, pa nema razumevanja za neka dešavanja sa drugog meča. Mora da se nađe dovoljno motiva i zelje i ono što je potrebno da ostvarimo još dve pobede", izjavio je trener Zvezde.

Radonjić je najavio da će košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić, koji je propustio majstoricu protiv Mege, biti spreman za finale protiv FMP.

"Posle drugog meča osetio je bol i bio je preveliki rizik da večeras igra. Doktor i fizioterapeut su rekli da bi mogli da računamo na njega u finalnoj seriji", izjavio je Radonjić.

Krilni centar Crvene zvezde Luka Mitrović zahvalio se navijaćima na sjajnoj podršci.

"Imali smo drugačiji pristup nego na drugoj utakmici. Teško je 15. juna biti na nekom nivou motivacije, snage i igre. Trebalo je ranije da završimo seriju, čestitam mladim igračima Mege. Hvala i publici koja nam je pomogla u jednom lepom ambijentu da dođemo do pobede", izjavio je Mitrović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.