Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crvena zvezda u završnici poražena od Efesa - | K-013 Portal

Crvena zvezda u završnici poražena od Efesa

kosarka, kk crvena zvezda, kk efes, evroliga

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u gostima od Efesa sa 83:84 (21:31, 25:12, 22:22, 15:19), u 17. kolu Evrolige.

Efes je odličnom igrom u napadu započeo meč. Zvezda nije uspela da odgovori šuterski raspoloženoj ekipi iz Istanbula i prvu deonicu je završila u zaostatku od 10 poena.

 U drugoj četvrtini viđena je skroz drugačija slika na terenu. Zvezda je zaigrala mnogo čvršće u odbrani i uspela je ne samo da se reuzltatski vrati u meč, već i da na poluvreme ode sa prednošću 46:43.

Najbolji u prvom poluvremenu kod crveno-belih bili su Nejt Volters sa 11 i Branko Lazić sa 10 poena, dok je kod Efesa odličan bio Tibor Plajs sa 16 poena.

Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila sa odličnom igrom i na sredini treće deonice stiga do devet poena prednosti 62:53. Nakon tajmauta koji zatražio trener Efesa Ataman, turski tim je uspeo da se konsoliduje, zaustavi nalet Zvezde i u poslednju deonicu uđe sa tri poena zaostatka 68:65.

U poslednjoj četvrtini Zvezda je dobrom odbranom uspevala da zadrži prednost do pred kraj meča. U poslednjem minutu Efes se približio na samo poen prednosti. Deset sekundi pre kraja Nikola Kalinić je pri rezultatu 83:82 promašio oba slobodna bacanja. Na samo dve sekunde pre kraja Stefan Marković je napravio faul nad Vasilijem Micićem koji je oba puta bio siguran i doneo pobedu favorizovanom turskom timu.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Nikola Kalinić sa 20, Branko Lazić sa 13 i Nejt Volters sa 12 poena. Nikola Ivanović je zabeležio devet poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Ognjen Kuzmić upisao sedam poena i 11 skokova.

Kod Efesa Najbolji su bili Tibor Plajs sa 23 poena sedam skokova i srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 21 poenom.

Zvezda je zabeležila sedam pobeda i 10 poraza i nalazi se na 13. mestu, a Efes je osmi sa devet pobeda i osam poraza.

U sledećem kolu, Zvezda će dočekati Zenit, dok će Efes gostovati Uniksu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.