Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dončić nastavio sjajnu seriju i u pobedi nad San Antoniom, Džons tragičar meča - | K-013 Portal

Dončić nastavio sjajnu seriju i u pobedi nad San Antoniom, Džons tragičar meča

dončić, nba

Slovenački reprezentativac Luka Dončić obeležio je početak nove godine nesvakidašljom efikasnošću i nastavio sjajnu setiju igara predvodeći svoj Dalas u pobedi nad San Antoniom sa 126:125 na gostovanju. Dončić je pobedi doprineo sa čak 51 postignutim poenom, a samo mu je jedna asistencija nedostajala za novi dvostruki dvocifren učinak.

Dalas je u vrlo ravnopravnom duelu vodio tokom većeg dela meča, ali je malo nedostajalo da u neizvesnoj završnici ostane bez pobede.

Domaćini su u poslednjoj četvrtini uspeli da istope skoro dvocifrenu prednost, a onda se na par sekundi do kraja meča Tre Džons izborio da bude igrač odluke ali je mu nije pošlo za rukom da domaćinima donese izjednačenje i šansu za pobedu.

Džons je nanizao dva promašaja, prvi je bio nameran a naredni je došao spontano.

Prvo je na tri sekunde pre kraja pri vođstvu Dalasa 126:123 dobio dva slobodna bacanja, prvo pogodio a drugo uspešno odigrao od tablu i uspeo da iznudi nova dva bacanja.

Uspeva prvo da realizuje ali drugo promašuje ovoga puta sasvim slučajno i postaje tragičar u timu domaćina.

Luka Dončić je meč završio kao najefikasniji igrač sa 51. postignutim poemom uz 6 skokova i 9 asistencija, a pratili su ga Vud sa 25 i Hardavej sa 14 poena.

U timu San Antonija najefikasniji su bili Keldon Džonson sa 30 i Džeremi Sočan sa 20 poena.

 

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.