Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evrobasket - grupa A: Španija ubedljiva protiv Crne Gore, Turska izrešetala koš Belgije, Bugarska iznenadila Gruziju - | K-013 Portal

Evrobasket - grupa A: Španija ubedljiva protiv Crne Gore, Turska izrešetala koš Belgije, Bugarska iznenadila Gruziju

evrobasket

Košarkaška reprezentacija Španije savladala je danas Crnu Goru 82:65 (27:17, 26:14, 14:17, 15:17) u utakmici četvrtog kola A grupe na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju.

Jedino vođstvo Crnogoraca bilo je 2:0 i 8:6 na samom početku utakmice. Brzo su Španci nametnuli svoj tempo i već krajem prve četvrtine stekli dvocifrenu prednost koju košarkaši iz Crne Gore do kraja meča nisu ozbiljnije ugrozili.

Bila je Crna Gora u igri samo do rezultata 15:13 za Špance, ali je "crvena furija" tada napravila seriju 10:0 otišla na 25:13.

Dozvolili su Crnogorci reprezentativcima Španije da već u prvom poluvremenu ubace 53 poena i odu na odmo posle dva perioda igre sa plus 22, pa im nije mnogo pomoglo što su bili bolji i u trećoj (17:14) i u četvrtoj četvrtini (17:15).

Najbolji među Špancima bio jeDario Brizuela sa 18 postignutih poena, dok je u reprezentaciji Crne Gore najraspoloženiji bio Vladimir Mihailović sa takođe 18 poena. Uspeli su Španci da zaustave Bojana Dubljevića i ostave ga sa samo, tri poena.

Španci posle četiri odigrana meča imaju tri pobede i poraz, dok su Crnogorci upisali dve pobede i dva poraza,pa će pobedu za prolaz u osminu finala tražiti u sredu protiv Gruzije.

Turska izrešetala koš Belgije i zabeležila treću pobedu

Reprezentacija Turske savladala je Belgiju sa 78:63, u meču četvrtog kola Grupe A. Turska sada ima skor od tri pobede i jednog poraza, Belgijanci uz dve pobede imaju i dva poraza.

Turska je iskalila bes na Belgiji. Već u prvoj četvrtini stekla je veliku prednost, usledilo je opuštanje i protivnik je uspeo da smanji razliku. Međutim, treći period je definitivno prelomio meč. Potom su Turci mirno priveli meč kraju.

Turci su počeli silovito. Sve im je polazilo za rukom, punili su koš rivala. S druge strane Belgijanci nisu uspeli da se sastave. Turska dobija prvi period sa 20:6. Drugi period doneo je mnogo bolju igru Belgijanaca. Nastupila je jurnjava po terenu.

Belgijanci su počeli da tope prednost rivala. Turska odgovara i sredinom perida vraća razliku na plus 15. Usledio je novi nalet Belgije koja do odlaska na odmor prilazi na sedam razlike - 37:30.

Treći period pripao je Turcima. Ponovo su počeli da pogađaju iz svih pozicija. Dalekometnom paljbom ponovo su uneli nervozu u tabor protivnika. Do kraja treće četvrtine dolaze do maksimalnih plus 21 - 59:38.

Turci uspevaju da odbiju sve nalete Belgijanaca u poslednjoj četvrtini, održavali su veliku prednost i mirno priveli meč kraju - 78:63.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Šengun sa 24 poena, Korkmaz je ubacio 16, a Osmani 12. U timu Belgije, Bratanović je ubacio 15 poena, a dvocifreni učinak imao je još i Vanvijn sa 11.

U narednom kolu Turska se sastaje sa Španijom, a Belgija igra protiv Bugarske.

Bost i Vezenkov "ubili" Gruziju: Bugarska obradovala Crnu Goru

Košarkaši Bugarske pobedili su Gruziju rezultatom 92:80 u 4. kolu Evrobasketa. Bugarska je ovom pobedom ostala u trci za plasman u nokaut fazu, ali što je za Crnu Goru još važnije njima su uvećali šanse.

Bugarska i Gruzija sada imaju po 1 pobedu i 3 poraza, dok Crna Gora i Belgija po 2 pobede i 2 poraza.

Crna Gora igra protiv Gruzije u poslednjem petom kolu, a Bugarska ide na Belgiju pa će biti izuzetno interesantno ispratiti završnicu grupe A gde mnogo toga nije poznato.

Što se tiče ovog susreta, Bugarsku su predvodili sjajni Di Bost koji je meč završio sa 33 poena i 11 asistencija, dok je Aleksandar Saša Vezenkov upisao 28 poena uz 14 uhvaćenih skokova, a Pavlin Ivanov imao je 17 poena.

U redovima Gruzije, Goga Bitadze je odigrao veoma dobro i zabeležio 21 poen uz 6 skokova, Teo Mekfaden je postigao 19, a 13 poena, 11 skokova i 6 asistencija bio je učinak Sandra Mamukelašvilija, dok su po 10 imali Duda Sanadze i Giorgi Šermadini.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.