Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evrobasket - grupa D: Poljska nanela prvi poraz Izraelu, Češka bolja od Holandije za prvu pobedu - | K-013 Portal

Evrobasket - grupa D: Poljska nanela prvi poraz Izraelu, Češka bolja od Holandije za prvu pobedu

poljska, izrael, evrobasket

Košarkaška reprezentacija Poljske pobedila je danas selekciju Izraela 85:76 (23:16, 16:17, 29:23, 17:20) u meču trećeg kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Pragu.

Najefikasniji u selekciji Poljske bio je Ej-Džej Sloter sa 24 poena, dok je Aleksander Balcerovski dodao 17.

U reprezentaciji Izraela najbolji je bio Jovel Zusman sa 18, a Jam Madar ubacio je 17 poena.

Poljska je ostvarila drugu pobedu na EP, pošto je u prvom kolu savladala Češku 99:84, a u drugom je ubedljivo poražena od Finske 89:59.

Izrael je zabeležio prvi poraz. Izrael je u prvom kolu savladao Finsku 89:87, a u drugom je bio bolji od Holandije 74:67.

Češka bolja od Holandije za prvu pobedu na turniru, Peterka i Veseli odbili nalete protivnika

Košarkaši Češke savladali su u Pragu selekciju Holandije sa 88:81 u meču trećeg kola Grupe D.

Nakon dva uvodna poraza od selekcija Poljske i Srbije, Češka u Pragu stiže do pobede na Evropskom prvenstvu u košarci. Prvi trijumf su upisali nad reprezentacijom Holandije u trećem golu Grupe D.

Od samog strata meča Česi su nametnuli ritam koji im više odgovara, lako dolazili do poena na jednoj, a naterali protivnika da se dobrano pomuči za svaki koš na drugoj strani.

Nakon prvih 10 minuta košarke prednost je iznosila 10 poena, da bi pred sam odlazak na poluvreme, domaćin stekao najvećih 23 poena prednosti.

Retko ko je mogao da nagovesti da će meč ući u neizvesnu završnicu, ali upravo to se desilo zahvaljujući fantastičnoj trećoj četvrtini Holandije.

Holanđani su u trećoj deonici ubacili čak 30 poena, a primili 16, čime su smanjili deficit na šest razlike u jednom trenutku.

Dobra igra Holandije nastavila se i u poslednjoj četvrtini, pa su uspeli da smanje razliku na samo tri poena. Ipak, uspeli su Česi da odbiju nalet rivala, nekako sačuvaju prednost i dođu do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Jan Veseli sa 24 poena i Martin Peterka sa 20. U redovima Holandije istakli su se Janik Franke sa 22 i Vorti de Jong sa 13 poena.

Nakon tri odigrane utakmice, Češka ima skor od jedne pobede i dva poraza i ostaje u borbi za mesta koje vode u narednu fazu takmičenja. Holandije beleži i treći poraz, čime gotovo da gubi šansu za plasman u nokaut fazu.

Mečevi četvrtog kola biće odigrani sutra: Holandija - Poljska (14.00), Finska - Češka (17.30) i Srbija - Izrael (21.00).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.