Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Golden stejt i Milvoki se plasirali u drugu rundu plej-ofa - | K-013 Portal

Golden stejt i Milvoki se plasirali u drugu rundu plej-ofa

golden stejt, milvoki, denver, kosarka, nba liga

Košarkaši Golden stejta plasirali su se u drugu rundu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su noćas na svom terenu savladali Denver sa 102:98 i seriju završili sa 4:1.

Denver je na kraju treće četvrtine vodio sa 78:70, da bi u poslednjoj deonici domaći tim došao do preokreta.

Stefen Kari je za tim iz San Franciska postigao 30 poena, uz po pet skokova i asistencija. Upisao je ukupno 3.108 poena u plej-ofu NBA lige i na 24. mestu svih vremena pretekao je Džulijusa Irvinga.

Po 15 poena u pobedničkoj ekipi upisali su Klej Tompson (devet skokova) i Geri Pejton drugi. Odlukom trenera nije igrao srpski košarkaš Nemanja Bjelica.

Srpski igrač Nikola Jokić ostvario je još jedan dabl-dabl učinak za Denver, sa 30 poena i 19 skokova, a dodao je i osam asistencija i dve blokade.

Demarkus Kazins je zabeležio 19 poena za tim iz Kolorada, dok je Aron Gordon postigao 15 poena, uz osam uhvaćenih lopti.

Golden stejt će u drugoj rundi plej-ofa igrati protiv boljeg iz meča Memfis – Minesota. Memfis posle pet odigranih utakmica vodi sa 3:2.

Aktuelni šampioni Milvoki Baksi su do druge runde plej-ofa Istočne konferencije došli pobedom na svom terenu protiv Čikaga sa 116:100, a seriju su okončali ukupnim rezultatom 4:1.

Čikago je tokom petog meča vodio samo jednom u prvoj deonici, a u nastavku je igru potpuno kontrolisala domaća ekipa.

MVP prošlosezonskog finala NBA lige Janis Adetokunbo predvodio je svoj tim sa 33 poena i devet skokova, Pet Konoton je dodao 20 poena, a Bobi Portis je upisao dabl-dabl sa 14 poena i 17 skokova.

Patrik Vilijams je bio najefikasniji u Čikagu sa 23 poena, crnogorski igrač Nikola Vučević je došao do dabl-dabla sa 19 poena i 16 skokova, dok je Kobi Vajt postigao 17 poena.

Čikago prvu rundu plej-ofa nije prošao od sezone 2014/15., kada su savladali Bakse. U poslednje 22 utakmice protiv Čikaga, Milvoki je upisao 20 pobeda.

Milvoki će u narednoj fazi igrati protiv Bostona, koji je ranije sa 4:0 eliminisao Bruklin.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.