Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Golden Stejt poveo protiv Dalasa u finalu plej-ofa Zapadne konferencije - | K-013 Portal

Golden Stejt poveo protiv Dalasa u finalu plej-ofa Zapadne konferencije

golden stejt, dalas, zapadna konferencija, kosarka, nba liga

Košarkaši Golden Stejta pobedili su noćas na svom terenu Dalas sa 112:87 (28:18, 26:27, 34:24, 24:18), i tako poveli sa 1:0 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Ekipa Golden Stejta je prvo poluvreme završila sa devet poena prednosti, najviše zahvaljujući lošem šutu Dalasa, koji je u prvoj deonici pogodio sedam trojki iz čak 29 pokušaja.

Golden Stejt je pitanje pobednika rešio u trećoj četvrtini, kada je uspeo da se odlepi na 19 poena razlike.

Najveću ulogu u pobedi Golden Stejta imao je Endrju Vings, koji je uspeo da dobrom odbranom neutrališe slovenačkog reprezentativca Luku Dončića. Dončić je šuirao 6/18 iz igre i imao je sedam izgubljenih lopti.

„Naterao sam ga da radi mnogo više nego inače. To je bila glavna stvar“, izjavio je Vings.

Sa druge strane, Dončić je rekao da je ekipa Golden Stejta „uradila sjajan posao“.

Najbolji u pobnedničkom timu bio je Stef Kari sa 21 poenom, 12 skokova i četiri asistencije. Pratili su ga Džordan Pul i Endrju Vings sa po 19 poena, dok je Klej Tompson postigao 15.

Srpski internacionalac u dresu Golden Stejta Nemanja Bjelica na parketu je proveo pet minuta i upisao dve asistencije i jedan skok, bez šuta iz igre.

Kod Dalasa, Luka Dončić je meč završio sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su bili i Spenser Divindija sa 17, Džejlen Branson sa 14 i Redži Bulok sa 12 poena.

Drugi meč serije je na programu u noći izmedju petka i subote, i igraće se takodje u San Francisku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.