Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hrvati dobili Ukrajinu, Srbija sa Italijom ako pobedi Poljsku - | K-013 Portal

Hrvati dobili Ukrajinu, Srbija sa Italijom ako pobedi Poljsku

evrobasket, grupa c

Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobedila je danas selekciju Ukrajine rezultatom 90:85 (21:21, 24:21, 22:25, 23:18) u meču petog, poslednjeg kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Milanu.

Hrvatska je ovim trijumfom osvojila drugo mesto u grupi i u osmini finala igraće sa trećeplasiranom selekcijom iz grupe D. Italija će bez obzira na rezultat sa Britanijom osvojiti četvrto mesto i u osmini finala će se sastati sa prvoplasiranom reprezentacijom iz grupe D, a to će biti Srbija pod uslovom da večeras savlada Poljsku. U slučaju da naša selekcija izgubi od Poljske osvojiće drugo mesto i u tom slučaju će se u osmini finala sastati sa Ukrajinom. Ukrajina je grupnu fazu završila sa tri pobede i dva poraza na trećem mestu.

Najefikasniji u selekciji Hrvatske bio je Bogdan Bogdanović sa 27 poena, dok je Dominik Mavra dodao 13. U reprezentaciji Ukrajine najbolji je bio Volodimir Herun sa 21 poenom.

Preostala dva meča petog kola u grupi C biće odigrana kasnije večeras, a sastaće se: Estonija - Grčka (17.00) i Velika Britanija - Italija (21.00).

Tabela grupe C posle nepotpunog petog kola: Grčka 4-0, Hrvatska 3:2, Ukrajina 3-2, Italija 2-2, Estonija 1-3, Velika Britanija 0-4.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.